Очакваме The Imitation Game през ноември [+ видео]

2014-08-25 11:01:00
Очакваме The Imitation Game през ноември [+ видео]
Снимка: outnow.ch

В последните няколко години свикнахме киното да ни поднася все по-разочароващи филми, които макар и с доста усилие успяхме да преглътнем. Всеки път пристъпяйки прага на тъмната зала, за да се отдадем на магията, наречена кино, тайничко се надявахме, че поне този път няма да бъде разочаровани, че няма да си тръгнем с усещането, че отново сме пропилели 2 часа от живота си в безсмислени словоизлияния и скъпи компютърни ефекти.

 

 

За да бъдем честни трябва да признаем, че макар и рядко всички наши страхове се оказваха напразни, тъй като всяка една минута прекарана в компанията на някой наистина впечатляващ и красив филм, като например "Вълкът от Уолтстийт", "Филомена", "Тя е глас", "Гранд хотел Будапеща" и още няколко заглавия, за които сме изключително радостни, че стигната до българските екрани, си заслужаваше.

 

Няма как да не сме развълнувани и искрено щастливи, че ще имаме възможността да видим филм от този тип съвсем скоро. Става дума за лентата "The Imitation Game", която разказва за преследвания за хомосексуалността си математик и компютърен иноватор Алън Тюринг. За всички, на които името е непознато ще споделим, че Тюринг е един от най-влиятелните учени за времето си, които прави невиждани открития, благодарение на които технологиите днес са на това ниво.

 

В ролята на Алън Тюринг ще влезе популярният и изключително успешен актьор Бенедикт Къмбърбач, който ще се превъплъти в създателя на “машината на Тюринг”, която всъщност е ранна форма на съвременния компютър. Филмът ще проследи събитията по време на Втората световна война, където Тюринг работи за разузнаването и има задачата да разбива нацистки кодове.

 

В ролята на Джоан Кларк, неговата сътрудничка в разбиването на кодове и за кратко годеница преди той да разкрие хомосексуалността си, е Кийра Найтли. На режисьорския стол пък ще застане норвежецът Мортен Тилдум, за когото това ще бъде четвърта продукция, но първа на английски. Той е едно от обещаващите имена на киното, поради което интересът ни към лентата е още по-голям.

 

Любопитна подробност е, че в началото за ролята на Алън Тюринг бе избран Леонардо Дикаприо, който след добрата си игра в J Edgar, където имаше ролята отново на хомосексуалист, беше логичен избор. Тежката програма на актьора обаче попречи това да стане, за което сме от части разочаровани, но пък ако беше приел ролята, нямаше да видим "Вълкът от Уолстрийт" и "Великият Гетсби", което също щеше да е загуба.

 

Историята на "The Imitation Game" е повече от запленяваща, доказателство, за което е и факта, че през 2011 г. беше определена за един от най-обещаващите нереализирани сценарии в Холивуд. Ако и вие сте заинтересовани от продукцията, то може да погледнете трейлъра по-долу:

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия