Майкъл Бей с адаптация на книгата каталог “Cosmic Motors”

2014-09-07 12:54:00
Майкъл Бей с адаптация на книгата каталог “Cosmic Motors”
Снимка: danielsimon.com

Майкъл Бей е един от най-известните режисьори. Името му е толкова известно, че само написването му на някой филмов плакат, прави лентата блокбастър. Едва ли има някой, който да не е гледал поне един негов филм. Стилът му е доста характерен и лесно се познава. Въпреки, че той е насочен предимно в комерсиалните филми, Бей може да се похвали с не малко оригинални проекти, който завладяха сърцата на публиката.

 

 

Безспорно най-популярният му и превърнал се в емблематичен за него филм е "Трансформърс", който успя да събере пред екраните една доста разнообразна публика, която впечатлява със своето постоянство. И ако в "Трансформърс" режисьора залага предимно на ефекти и екшън, то в шедьоври като "Армагедон" и "Пърл Харбър" можем да видим истинския му талант, благодарение на който успя да пробие в киното.

 

И ако Майкъл Бей може да се похвали с наистина впечатляваща известност, то 39-годишният германец Даниел Саймън едва сега изгражда името си. Навярно за мнозина от вас, той все още е просто поредното име, но след като ви издадем, че именно Саймън е изработил футуристични превозни средства в “Забвение” и “TRON: Заветът”, то сме сигурни, че бързо ще се присъедините към феновете му.

 

Популярността на Саймън се увеличи още повече, след като той публикува “Cosmic Motors” — научнофантастична книга каталог, чиито сюжет се фокусира върху космическа компания за създаване на футуристични автомобили и летящи апарати, която се намира в далечната галактика Галаксион.

 

Именно тук съдбите на двете обсъждани от нас личности се преплитат, тъй като наскоро стана ясно, че продуцент — режисьора Майкъл Бей и студиото Уорнър Брос разработват филмова адаптация на невероятната творба на Даниел Саймън. Все още няма много подробности около филмовия проект, но все пак успяхме да изкопчим, макар и малка доза подробности.

 

Според запознати, сценарият все още не е започнат, но това далеч не пречи да бъдат издадени основните положения от него. Информацията твърди, че филма ще следи стриктно историята от книгата, но за да бъде наистина добър филма ще бъдат добавени много нови и свежи идеи. Какви точно обаче ще са те, така и не става ясно.

 

Тъй като е все още прекалено рано игралната версия на “Cosmic Motors” не разполага с актьорски състав и от Уорнър Брос не са определили точната премиерна дата, но по всичко личи, че съвсем скоро ще има повече подробности около проекта, за които своевременно ще ви информираме.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия