Очакваме третата част на “Стар Трек” през лятото на 2016 година

2014-09-06 13:54:00
Очакваме третата част на “Стар Трек” през лятото на 2016 година
Снимка: outnow.ch

Киното определено е едно от най-невероятните изкуства, до които сме се докосвали. То е повече от магия, защото успява не само да създаде невероятни светове, но и да ни накара да се почувстваме част от тях. То е невероятна комбинация от множество проявления на изкуството, които събрани в едно дават невероятното кино, за което мнозина от нас мечтаят и копнеят.

 

 

Няма как да не признаем, че силата му се усеща най-много в един определен жанр и това е фантастиката. Всички, които не са фенове на тази категория филм ще помолим за извинение, но пък останалите ще зарадваме с поредната добра новина. Новият трети филм от рестартираната поредица “Стар Трек” ще се появи по екраните съвсем скоро.

 

Освен датата на дългоочакваното продължение на фантастичната сага имаме и още една интригуваща новина, а именно кой ще застане зад режисьорския стол. За никого не е тайна, че предишният режисьор Джей Джей Ейбръмс трябваше да се откаже от проекта, тъй като бе избран за режисьор на “Междузвездни войни: Епизод VII”.

 

От студиото Парамаунт Пикчърс търсеха в продължение на една година нов режисьор за третия филм от “рестартирания” франчайз “Стар Трек” и ето, че най-сетне успяха. Щастливецът е 41-годишния сценарист на “Легендата за Зоро” Роберто Орси. Решението е някак логично, предвид факта, че именно Орси (в ролята си на сценарист и продуцент) бе една от основните движещи сили зад предишните две части на “Стар Трек”.

 

Драмата относно избора на режисьор повлия доста на проекта и се появиха множество слухове, че заедно с Джей Джей Ейбръмс са си отишли и други ключови имена за проекта. От филмовото студио побързаха да успокоят всички фенове, че познатите от първата и втора част актьори Закари Куинто, Зоуи Салдана, Саймън Пег и Крис Пайн ще се завърнат отново в ролите на Спок, Ухура, Скоти и капитан Кърк.

 

По отношение на сюжета обаче екипа запази пълно мълчание и не даде дори подсказки относно бъдещите приключения на кораба “Ентърпрайзис”. За сметка на това пък издаде, че работата по първата версия на сценария е завършена и плана на Роберто Орси и продуцентите е стартът на снимките да бъде даден през пролетния сезон на 2015-та година.

 

Ако всички протече по план “Стар Трек 3” ще се завърти по кината в целия свят през лятото на 2016-та година (когато ще се навършват и точно 50 години от създаването на телевизионния сериал “Стар Трек”)

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия