“Бен-хур” ще се сдобие с високобюджетен римейк

2014-08-17 13:54:00
“Бен-хур” ще се сдобие с високобюджетен римейк
Снимка: outnow.ch

Киното е една от най-силните индустрии, които всекидневно печели милиони. За да поддържа това ниво обаче е принудена да дава на зрителите зрелища, за които те да си плащат. Често обаче се получава така, че идва момент, в които човек се изчерпва и не може да намери оригинална идея. Тогава на помощ му идват всички утвърдени вече стари ленти, които той може да заснеме отново и осъвремени.

 

 

Именно това ще се случи с един от най-коментираните и популярни филми, а именно "Бен Хур". За тези, които не са чували за него ще припомним на кратко резюмето на филма: "Лентата проследява живота на Юда Бен-Хур, еврейски благородник от Палестина, чиято героична одисея преминава през поробване от римляните, смело бягство от бойната робска галера, отмъщение срещу мъчителите в яростна гонитба с колесници и съдбоносна среща с Исус Христос."

 

Режисьор на новия филм ще бъде Тимур Бекмамбетов, който нашумя напоследък с филмите си "Неуловим” и “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”. Заедно с него по проекта най-вероятно ще работи и 33-годишния англичанин Том Хидълстън, тъй като според непотвърдена информация, той ще бъде избран за главната роля. Припомняме, че Хидълстън е един от любимите филмови герои на дамите, което си извоюва с ролята си на Локи в “Отмъстителите 3D” и “ТОР: Светът на мрака”.

 

Вече завършения сценарий на римейка е написан от носителя на “Оскар” Джон Ридли (“12 години в робство”) и Кийт Кларк (“Бягството”) и според него сюжетът на “Бен-хур” ще проследи не само опитите на Юда да отмъсти на враговете си, но и ще представи неговите срещи с Иисус Христос.

 

Продуценти са Марк Бърнет и Рома Дауни (известни с работата си по няколко религиозни ленти, сред които се откроява изненадващия тазгодишен хит “Синът Божи”), а мащабния проект има наистина внушителен бюджет. Филмът ще разполага с повече от 150 милиона долара и подобно на повечето съвременни блокбастъри лентата ще се разпространява в триизмерен формат.

 

Дали парите и добрия екип ще са достатъчни да надминат оригинала и ще се заслужава ли новият "Бен Хур" ще разберем на 26-ти февруари, 2016-та година, когато е и премиерата му.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия