Top Gun и дългоочакваното продължение

2014-04-13 17:00:00
Top Gun и дългоочакваното продължение
Снимка: imaxmelbourne.com.au

Киното, освен невероятно изкуство, докосващо се до вътрешния свят на всеки един от нас, е и машина за пари. С всеки изминал ден ставаме свидетели на все повече комерсиални филми, които не се интересуват от идея, послание и изкуство, а единствено от печалба. Все по-често може да видите в салоните поредната боза, отрупана с множество компютърни ефекти и разбира се 3D, което да оскъпи билетите.

 

 

Именно поради тази причина бяхме малко резервирани, когато разбрахме, че една от класиките при екшън филмите ще получи своето продължение. Става дума за любимия на милиони хора по света Top Gun. Лентата даде един невероятен старт на Том Крус и плени сърцата на много хора, които се превърнаха във верни нейни фенове.

 

За всички тях Paramount Pictures и Джери Брукхаймър бяха подготвили повече от приятна изненада, след като решиха да заснемат продължение на емблематичния екшън филм. Едно от най-важните условия за нас феновете бе спазено, а именно режисьор на проекта да бъде Тони Скот, което навяваше сериозни надежди, че успеха на първата лента ще се повтори.

 

За съжаление обаче трагично събитие постави отново под въпрос бъдещето на продължението, тъй като през 2012 години Скот се самоуби, с което на практика постави огромна въпросителна пред проекта. Дори и тя обаче не е в състояние да спре енергията и огромното желание за продължение, тъй като на ежегодното събитие Produced By Conference 2013 Брукхаймър сподели желанието си да работи с Том Круз по нов филм за дръзкия пилот Маверик Мичъл.

 

"Вече 30 години се опитваме да направим продължението и няма да спрем. С Том все още го искаме и Paramount Pictures са все още заинтересовани.", заяви той.

 

Интересна подробност е, че в новия филм ще бъдат вкарани малко съвременни мотиви и борбата ще е между роботите и истинските пилоти. Круз отново ще играе главната роля, показвайки, че опитните пилоти с инстинкт и умения са много повече от един робот.

 

Като цяло концепцията на сюжета не ни грабва особено, с оглед на факта, че сме сигурни, че ще изобилства със специални ефекти, които обаче се надяваме да не намалят магията, която създаде първия филм и невероятния образ на Том Крус.

 

Какво ще се случи предстой да разберем, тъй като все още няма подписи нито на Круз, нито на Брукхаймър върху договорите за работа по филма.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия