Нов албум на Майкъл Джексън се очаква през май

2014-04-10 14:12:00
Нов албум на Майкъл Джексън се очаква през май
Снимка: Reuters

В света на музиката има няколко имена, които ще останат завинаги и нито времето, нито новите технологии са способни да променят това, тъй като техният талант и невероятни творения са неподвластни на времето. Всяка нота, всяка дума от тяхната музика е изкуство, до което милиони хора ще се докосват с всяка изминала година и наш дълг е да запознаем децата си с творчеството им.

 

 

Безспорно едно от най-големите имена в световната музика е това на краля на попа - Майкъл Джексън. Неговият типичен и извънредно характерен глас, както и маниера му на танцуване и звукът като цяло оказват силно влияние на много съвременни хип-хоп, поп и R&B творци.

 

Майкъл Джаксън също така е и хуманист, който чрез своята фондация Heal the World Foundation прави милиони долари дарения на различни организации, особено тези, свързани с подпомагане на изпаднали в нужда деца - гладуващи, болни или нямащи достъп до образование.

 

Животът му е свързан с много противоречиви и странни събития, най-очевидното, от които, е промяната във физическия му облик, която най-вече се дължи на болестта му, която отнема меланина от кожата му. Това обаче не му пречи да се превърне в един от най-добрите музиканти на света. Доказателство за това е фактът, че е един от малкото, които са включени в Рокендрол залата на славата два пъти, както и световните му рекорди на Гинес за общо 15 награди „Грами“ и 17 номер едно сингли.

 

За съжаление на милиони негови почитатели Майкъл Джексън умира на 25 юни 2009 г., само седмица преди началото на турнето му в Англия. Трагичното събитие предизвиква международна вълна на скръб и милиони зрители наблюдават неговата възпоменателна церемония, на която присъстват редица холивудски звезди.

 

Въпреки всички трагични събития, ето че се появи и добра новина за всички фенове на краля, тъй като през май месец 2014 година се очаква нов албум с парчета на звездата. Албумът ще се казва “XSCAPE” и ще съдържа осем изпълнения и модерни версии на някои от най-големите хитове на Джексън, записани през далечната 2009 година. В създаването му са участвали продуценти като Timbaland, Родни Джъркис, Джон Маклейн и Stargate.

 

Звукозаписната компания, която ще издаде албума е Columbia Epic Records, собственост на Sony, поради което той ще бъде безплатен за притежателите на устройства Xperia от тазгодишната серията на Sony. Става дума за моделите Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia M2, Xperia M2 Dual и Xperia Z1S, а „XSCAPE“ ще може да се изтегли през приложението Xperia Lounge.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия