Ще рестартират хорър поредицата "Гняв"

2014-03-29 10:28:00
Ще рестартират хорър поредицата
Снимка: outnow.ch

Странно нещо сме ние хората, незнайно защо се забавляваме от неща, които са не до там логични. Едва ли някой в минало би предположил, че ще дойде ден, в който хората ще си плащат, за да бъдат плашени. Да, макар и малко в по-смекчен вид, това са филмите на ужасите. Доброволно съгласяване да бъдем изплашени или поне стреснати, тъй като целия този процес стимулира и изостря сетивата ни, докато сме в тъмната зала.

 

 

Разбира се, това не важи за всички, тъй като има хора, които са със слаба психика и един филм на ужасите може да им донесе минимум едноседмично безсъния, но за всички останали имаме добра новина. Тя е свързана с една от класиките в хорър жанра.

 

Става дума за режисирания от Такаши Шимицу свръхестествен трилър “Гняв”. Той е първата част от трилогията и описва проклятие, което се ражда, когато някой умре в момент на огромна ярост или в крайна скръб. Тези, които са сполетени от такава смъртоносна свръхестествена сила, се прераждат многократно и нападат жертва след жертва в една безкрайна верига от ужас.

 

В главните роли са Сара Мишел Гелар, Бил Пулман и Клеа Дювал, а лентата неочаквано събира уникалните 200 милиона долара, при бюджет за снимки от едва 10 милиона. Това неминуемо води до продължение, което обаче не е чак толкова успешно и събира едва над 70 милиона долара от световното киноразпространение. Поради тази причина третата част, която от части е снимана в родината ни, е пусната направо на DVD пазара, където същото не е от най-добре представящите се.

 

Именно заради неуспеха на последните два филма, студиото Ghost House Pictures обявиха, че ще бъде направена нова филмова версия на оригиналния “Гняв”. Тя ще е първия филм от рестартираната поредица и няма да е римейк, тъй като част от актьорите ще бъдат същите.

 

Все още няма много подробности около проекта. Известно е, че новият филм ще разказва за млада сестра, която е преследвана от призраците на убити по жесток начин жена и дете, а действието ще бъде ситуирано в Япония и Съединените щати. Сценарист ще бъде Джеф Бюлър, а продуценти на лентата са Сам Рейми и Робърт Таперт.

 

До колко ще бъде успешен и ще се хареса ли на хорър феновете да видят отново позната история, в която да липсва най-важното — момента на изненадата, предстои да разберем.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия