Хю Лори готви концерт в България

2014-03-28 11:07:00
Хю Лори готви концерт в България
Снимка: Reuters

Ето, че вече с радост посрещаме пролетта, а с нея и още множество възможности за културен живот. Да, сезонът на концертите в България определено е края на пролетта и началото на лятото, тъй като за поредна година сме свидетели на поредната доза убийствени концерти, с които ще бъде залети именно в този период.

 

 

В рамките на само 3 месеца ще бъдем обсипани с музикални събития, кое от кое по-изкусителни и привлекателни. Всичко започна с анонса на Aerosmith, след това разбрахме, че на родна сцена ще се подвизават и The Offspring заедно с 30 Seconds To Mars, а на всичкото от горе и Iron Maiden ще забият в Арена Армеец, а пък през юни ще станем свидетели на първия фестивал на цветовете в България. След тези анонси, мнозина си мислеха, че музикалните събития за година са свършили, но това далеч не е така.

 

Поредното доказателство за това е новината, че популярният актьор и музикант Хю Лори ще зарадва всички свои български фенове с концерт, представящ новият му албум. Звездата стана популярна най-вече след емблематичната му роля на доктор Грегъри Хаус. Странният, но гениален доктор го изстреля направо в космоса и успя да накара всеки един от нас да оцени невероятния му актьорски талант.

 

Сериалът, обаче леко загатна и за другата му дарба — музиката. Неведнъж в „Д-р Хаус“ виждахме Лори да свири на пиано, а това далеч не е всичко. Актьорът е и добър китарист, а също така и певец. Именно поради тази причина той ще навести родината ни на 11 юли. Концертът се очаква да бъде в зала 1 на НДК, но от там все още не е потвърдено.

 

През май 2013 г. Хю Лори издаде втория си албум на име Didn't Rain, който затвърди сериозните му планове в музиката след излизането на първия Let Them Talk две години по-рано.

 

В момента той го представя с турне, включващо дати в Австралия, Нова Зеландия и Бразилия, след което в началото на юли, преди да дойде в София той и оркестърът му Copper Bottom Band ще минат през Истанбул на 9 юли, а след нас пък ще се отправят към Букурещ — 12 юли, Белград — 14 юли и Загреб — 15 юли.

 

Didn't It Rain е записан в легендарното за блус, соул и R'N'B музиката студио Ocean Way в Лос Анджелис и съдържа песните The St. Louis Blues, Junkers Blues, Kiss of Fire, Vicksburg Blures, The Weed Smoker's Dream, Wild Honey, Send Me To The 'Lectric Chair, Evenin', Didn't It Rain, Careless Love, One For My Baby, I Hate a Man Like You, Changes.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия