DJ SASH! и Fly Project — поредните попълнения на Фестивала на цветовете

2014-03-26 14:04:00
DJ SASH! и Fly Project — поредните попълнения на Фестивала на цветовете
Снимка: urban.ro

Само преди дни ви запознахме с множеството музикални събития, които ни очакват в близките месеци и едно от тях беше Фестивала на цветовете. Той ще се проведе на 21 юни 2014 г. на столичния стадион "Академик", с обещанието да донесе много положителни емоции на посетителите и да им представи музикална феерия от цветове, които всички те да попият – буквално.

 

 

Фестивалът е вдъхновен от индийската традиция за празнуване на свободата, чрез силата на цветовете. Според ритуала, индуистите празнуват в чест на реколтата и плодородието на земята. Те излизат по улиците и се поръсват едни други с разноцветен прах и с оцветена вода. Нещо такова ни очаква и първото издание на Фестивала на цветовете, за който организаторите споделят, че това ще бъде събитие с духа на Woodstock със зашеметяваща рок и електронна музика.

 

С предишната си новина ви запознахме с хедлайнера на събитието, а именно легендарното гуру на дъпстеп музиката — Rusko. Той е известен с работата си като диджей и продуцент, по време на която е имал честта да миксира хитовете на едни от най-популярните артисти — Jay-Z, The Prodigy, Skunk Anansie, Lady Gaga, Kelis, Basement Jaxx.

 

Освен това, ясно бе участието и на най-успешната българска улична театрална трупа — Fireter. Формацията е създадена през февруари 2009 година от Пламен Иванов, а само няколко години са нужни, за да набере изключителна популярност. Ефектното шоу, което съчетава огън, кокили, живи статуи, марионетки и пленяващи костюми и музика превръща групата в най-популярната и обичаната улична театрална атракция.

 

Компания ще им правят и DJ SASH! и румънското денс дуо Fly Project. Едва ли ще се намери някой, който да не е чувал емблематичното му парчето Encore un fois. Днес DJ SASH! има продадени над 22 милиона копия от своите албуми. Последните му продукции имат подкрепата на Paul van Dyk, Armin van Buuren, Above & Beyond, Ferry Corsten, Tiësto и още много лидери на световната транс сцена.

 

Едва ли трябва да ви припомняме, кои са Fly Poject. Само ще кажем, че към момента дуетът има над 2000 участия, спечелили са над 10 престижни музикални награди и през 2008 бяха номинирани за MTV European Music Awards и Russian Music Awards. Сред музикалните хитове, с който ще зарадват българските си фенове са песни като „Toca Toca“, „Back in my life“, „Goodbay“ и „Raisa“.

 

Билети за събитието може да си закупите от мрежата на Eventim в цялата страна. В зависимост от категорията на билета, получавате различно количество торбички с цветен прах, като за билет от 43 лв. получавате 1 торбичка, от 53 лв. — 5 торбички, а от 63 лв. — 9 торбички.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия