Нов филм за Джобс, по който се очаква да работят Бейл и Финчър

2014-03-26 12:08:00
Нов филм за Джобс, по който се очаква да работят Бейл и Финчър
Снимка: Reuters

"Над 140 интервюта със самия него, с негови приятели, противници, колеги, конкуренти и членове на семейството! Тази книга описва върховете и падовете на един креативен предприемач, чиито мания за перфекционизъм и яростна амбиция водят до революционни промени в шест индустрии: компютри, анимационни филми, музика, мобилни телефони, таблети и електронни книги.

 

 

В XXI век, когато всички икономики са насочили усилията си към развиването на цифрови технологии, Джобс се превръща в икона на изобретателността и въображението, съчетани със способността за намиране на приложни решения. Той знае, че за създаването на продукт, който да носи облаги и на производителя, и на клиента, трябва да се изгради мост между технологията и креативността. Стив Джобс създава компания, в която съчетава поривите на въображението със забележителните постижения на инженерството."

 

Това са само първите думи от представянето на една от най-успешните книги през последните години. Думи, които еднозначно определят колко интересен живот е имала личността Стив Джобс. Единствената официална биография на светилото в света на технологиите е дело на Уолтър Айзъксън, а за наша огромна радост има изключително голяма вероятност да я видим интерпретирана на големия кино екран.

 

Преди броени месеци излезе филма "Джобс", в който главната роля бе изпълнена от Аштън Къчър. Лентата обаче така и не предизвика очакваното одобрение и бързо залезе от световния бокс офис. За съжаление обаче с нея приключи и шанса да разберем уникалната история на революционера Стив Джобс.

 

И преди да зарони трогателни сълзи, от Sony побързаха да ни утешат с новината, че са закупили правата по книгата на Айзъксън и имат огромното желание да направят наистина пленителен филм. За да са сигурни, че това ще се случи те смятат да заложат на светило за режисьор — в лицето на Дейвид Финчър.

 

Финчър плени всички със своите шедьоври — "Боен клуб", "Мъжете, които мразят жените", "Социалната мрежа, "Седем" и "Странният случай на Бенджамин Бътън". От Sony се надяват филма за Джобс да бъде поредното заглавие, което да изпъкне в биографията му, а и да донесе не малки приходи за тях.

 

За да се съгласи да участва в проекта, Финчър обаче постави условие пред студиото, а именно в главната роля да влезе не друг, а забележителния Крисчън Бейл. Давид не еднозначно е заявил, че или ще работи заедно с него по проекта или въобще няма да участва.

 

Двете имена определено разпалиха интереса ни и с нетърпение ще очакваме интерпретацията, която по всичко ще личи, че ще се превърне в тотален хит. Филмът ще се фокусира върху три ключови момента за Джобс, свързани с три емблематични Apple конференции. Първата от тях ще бъде посветена на дебюта на Mac, втората — на NeXT, а третата — на iPod.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия