Правителството в Китай определи какво да свирят The Rolling Stones в Шанхай

2014-03-23 12:01:00
Правителството в Китай определи какво да свирят The Rolling Stones в Шанхай
Снимка: Reuters

Ролинг Стоунс е британска рок група, образувана в Лондон през 1962 година, когато мултиинструменталистът Брайън Джоунс и пианистът Иън Стюарт се събират с вокалиста Мик Джагър и китариста Кийт Ричардс. Басистът Бил и барабанистът Чарли Уотс допълват ранния състав на групата и така за наша огромна радост света се сдобива с една от най-добрите групи в света.

 

 

Ролинг Стоунс първоначално придобиват популярност във Великобритания и Европа, а след това и в Съединените щати, като част от т.нар. Британско нашествие. Те имат издадени във Великобритания 22 студийни и 8 концертни албума и многобройни компилации, като броят на продадените албуми в целия свят надхвърля 200 милиона.

 

„Sticky Fingers“ поставя началото на поредица от осем студийни албума, които достигат първо място в американските класации. Последният им албум „A Bigger Bang“ е издаден през 2005 година. През 1989 година са включени в Залата на славата на рок енд рола, а през 2004 година са поставени на четвърто място в класация на списание „Ролинг Стоун“ на 100-те най-велики изпълнители на всички времена.

 

Предвид всичко това, то може да си представите каква огромна чест е такава група да пристигне в страната ви и да иска да ви зарадва със своите невероятни хитове. В днешния объркан свят обаче, желанието не е достатъчно и поради тази причина не малко фенове бяха от части разочаровани, че заради режима в тяхната страна не можаха да чуят емблематични песни от репертоара на своята любима група.

 

Става въпрос именно за The Rolling Stones и техният концерт в Шанхай. Това не бе първото посещение на групата в Китай, както и не бе първият път, в който й бе казано какво може да изпълни. При предишното си гостуване в страната през 2006 година британците не успяха да изпълнят класическите си парчета Brown Sugar, Honky Tonk Women и Let's Spend The Night Together.

 

Осем години по-късно китайското министерство на културата отново си е позволило безсмисленият акт да забрани две от въпросните парчета. Това стана ясно от самия Мик Джагър, който със съжаление информира публиката за случилото се, след като те поискаха да бъде изсвирена Honky Tonk Women.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия