Задава се филм по играта Minecraft

2014-03-04 20:31:00
Задава се филм по играта Minecraft
Снимка: guardianlv.com

Има игри, които са повече от поредното занимание, с което се забавляваме, те са феномен, който се простира отвъд индивидуалната наслада и формира една обща съвкупност от запалени фенове, радващи се на невероятната атмосфера и приключения, които им предстоят. Тези игри се превръщат в социални явления, разпростиращи се с бързината на зараза, обхващайки все повече хора.

 

 

Именно такива игри са обект на интерес за множество филмови студиа, които всячески се опитват да ги превърнат в успешни филмови заглавия, които да им донесат големи приходи и шанс за нова доходоносна поредица. И въпреки че базираните на игри филмови заглавия невинаги регистрират големи финансови постъпления, интереса на Холивуд към тях не стихва.

 

Доказателство за това е новината, че продуцентите на “LEGO: Филмът” и двете части на “Шерлок Холмс” планират да покажат на голям екран популярната видеоигра “Minecraft”. Тя, наред със заглавия като “Assassin's Creed” и “Warcraft” е една от игрите, които моментално пленяват геймърите.

 

В Minecraft играчът има свободата да избира как да играе, като основните му цели са да оцелее след атаките на чудовища и да си построи подслон. Основата на играта се върти около създаването на конструкции. Светът, който заобикаля играча, е направен от кубчета, които представляват различни материали като пръст, камък, руда, дърво.

 

Около филмовата адаптация няма особено много подробности, тъй като няма готов сценарии, не се знае актьорски състава, нито пък режисьор, който да оглави продукцията. За сметка на това разполага с информация относно студиото, което ще финансира филма и това е Уорнър Брос.

 

Известен е още продуцентският екип, в който впечатление прави името на Рой Лий (“LEGO: Филмът”). Интересна подробност е, че създателя на играта Маркъс Персън ще бъде консултант по време на снимките.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия