The Golden Tomato Award 2014 (+ видео)

2014-01-25 15:22:00
The Golden Tomato Award 2014 (+ видео)
Снимка: hggirlonfire.com

По-запознатите с киното и филмите, предполагаме, че веднага са се досетили за какво се връчват наградите Golden Tomato, но за останалите ще поясним, че филмовите отличия са инициатива на е най-мащабният сайт за кино ревюта на тази планета — Rotten Tomatoes. В него работят редица кино критици, които са хора със своите разбирания, ограничения, нужди и изисквания, както и редовия imdb-юзър, само дето им плащат, за да гледат филми в промишлени количества и се очаква, че тяхното мнение е определящо дали филмът става или не. Та именно тези хора са определи най-добрите 5 филма за 2013. Ето ги и тях:

 

 

"Гравитация"

 

Да, явно големият победител тази година е "Гравитация. Епичният космически епос е най-зрелищният и въвличащ фантастичен трилър за годината. Той успя да си спечели множество награди, включително и тази за най-смел постер. Критиците от Rotten Tomatoes са удостоили филма на Алфонсо Куарон с цели 97% одобрение.

 

 

„Преди полунощ”

 

Втори в класацията се нарежда финалът на една мащабна и емоционална трилогия — "Преди полунощ". Предишните два филма от поредицата успяха да пленят множество романтични натури със своя свеж и интересен сюжет, а последният филм си беше чист шедьовър отправяйки по-сериозен поглед към съвременните дерзания около брака, любовта и дълготрайните връзки, с което си спечели 98% одобрение.

 

 

„12 години в робство"

 

На трето място в класацията си, критиците от сайта подредиха "12 години в робство", които успя да спечели мнозина с тежката, брутална и трогателна история за робството. Всичко това му донесе 97% одобрение.

 

 

„Мъд”

 

Малко след бронза изостава филмът "Мъд", които въпреки своята малка известност е успял да впечатли критиците. Драмата с Матю Макконъхи „Мъд” има впечатляващ рейтинг от 98%, но той е съставен от по-малко ревюта.

 

 

„Ясно, разбрах!”

 

Пети в класацията отново е един не особено популярен, но за сметка на това, наистина впечатляващ филм — „Ясно, разбрах!”. Критиците в сайта определят лентата с Джеймс Гандолфини и Джулия Луис-Драйфус като перфектния филм за възрастни и му дават 96% одобрение.

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия