Най-добрите филмови плакати са … (+ снимки)

2014-01-23 15:21:00
Най-добрите филмови плакати са … (+ снимки)
Снимка: plus.google.com

Последните няколко дни буквално сме залети от всякакви филмови класации и награди, в които публика, жури или пък критици се надпреварват да определят най-добрият филм за изминалата година. Разбира се едни от най-важните отличия, а именно Оскарите, все още не са намерили своите притежатели, но оставяме на страна класациите, в които се гледа сюжета, актьорската игра, сценария или пък работата на режисьора и отправяме поглед към едни по-различни филмови награди — тези за най-добър филмов плакат.

 

 

Учредяването на наградите е дело на сайта IMP Awards, който се нагърбва със задачата да определи най-добрите и лоши плакати за изминалата година. Има най-различни категории, чрез които организаторите се надяват да осигурят многообразие и обективност от гледна точка на различните жанрове, които сами по себе си налагат определени особености при изработването на плакатите. Ето и победителите в по-важните категории.

 

В най-очакваната и важна категория, големият победите е плаката на "Гравитация". Той е успял да плени журито в сайта, тъй като те са му отредили наградата за най-смел филмов постер. Ето го и него:

 

Снимка: outnow.ch

 

Най-добро специално издание спечели плаката на "Игрите на глада: Възпламеняваме". Едва ли някой ще отрече, че постерът беше наистина впечатляващ и успя да събере в себе си всяка една малка и характерна част от този антиутопичен свят, който развълнува милиони. Насладете му се, защото той наистина е произведение на изкуството.

 

Снимка: facebook.com

 

"Stoker" успя да вземе наградата за най-добър предварителен плакат с интересната си ръчно нарисувана плетеница, служеща за рамка и черно-белите фотографии в центъра.

 

Снимка: dreammoviecast.com

 

Най-добър драматичен плакат пък стана този на филма "Небраска".

 

Снимка: outnow.ch

 

С най-добър анимационен плакат може да се похвали филмът на Pixar — "Университет за таласъми".


Снимка: outnow.ch

 

Нямаше как да не ви представим и най-лошият плакат за годината, като за 2013 това беше постерът на "Freeloaders”.

 

Снимка: screencrush.com

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Yoo reTo G
преди 10 години

DA , na Stoker e mnogo qk . Az Stoker go gledah i gore6to vi go prepora4vam .


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия