Mogwai радват фенове със свое уиски

2014-01-24 16:12:00
Mogwai радват фенове със свое уиски
Снимка: gigwise.com

Mogwai е шотландска пост рок група от Глазгоу. Създадена е през 1995 г., а името е заимствано от китайския език и може да се преведе като „тъмен дух“ или „зла душа“. Групата се състои от Stuart Брейтуейт (китара, вокали), Джон Къмингс (китара, вокали), Barry Burns (китара, пиано, синтезатор, вокали), Доминик Aitchison (бас китара) и Мартин Bulloch (барабани) . Парчетата им обикновено се характеризират с дълги китарни сола, които се отличават с динамичен контраст и мелодични бас китарни линии, съчетани с най-различни ефекти.

 

 

Само преди няколко дни — на 20 януари 2014 година, момчетата обявиха новият си албум, носещ името „Rave Tapes“. Това обаче далеч не е всичко, което те са подготвили на своите запалени фенове. Новата им изненада, до голяма степен издава техният произход, а именно тяхната шотладска кръв. А с какво се славят шотландците — с хубаво уиски.

 

Точно поради тази причина Mogwai обявиха, своя собствена марка уиски. Огнената течност ще се нарича „RockAct81w“ и ще бъде изключително лимитирана — едва 324 бутилки. Те са били дестилирани през 2004 година и тази година ще бъдат пуснати на пазара.

 

Според запознати, всяка една бутилка ще бъде лично подписана от членовете на бандата по време на концерта им в Глазгоу, който ще се проведе на 28 януари 2014 година. Цената на една бутилка е скромните 55 паунда, в замяна, на които ще получите не само автографи от групата, но и уиски с 57.1% алкохолно съдържание във всяка една бутилка.

 

Ако сте фенове на групата, но няма да имате възможност да си закупите една от бутилките, то ние имаме символичен подарък за вас — поздрав с тази тяхна песен:

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия