Българският отпечатък във филма "Колибри"

2014-01-17 18:30:00
Българският отпечатък във филма
Снимка: outnow.ch

Кино е едно от изкуствата, които буквално няма граници. То е еднакво атрактивно за всеки един и рядко може да намерите, човек, който да не обича тъмната зала с големия екран. Добавяйки пуканки и приятна компания, идилията става пълна. Влизайки обаче в кино залата, все по-рядко успяваме да гледаме нещо българско. Да, в последните няколко гони българското кино бележи напредък, но въпреки това българските филми са рядко срещано явление, а пък качествените такива са си почти чудо.

 

 

Факт е, че повече от 90% от хората гледат предимно американски филми. Те са най-комерсиални, така да се каже, колкото и да не обичаме тази дума. Често и те не са особено качествени, но пък са намерили успешната формула, която да допадне на зрителя и той да не се поколебае и следващия път да даде парите си точно за същото усещане. Изкуството малко липсва, но пък емоцията е важна.

 

Та именно един такъв филм ни впечатли или по–скоро факта, че в него имаше българска следа. Да, колкото и да упрекват екшън филмите, много от тях всъщност са доста качествено направени с оглед на факта, че наистина се държи в тях да има, макар и само нотка изкуство. Е тази мъничка капка от магията ние отдаваме именно на българското попълнение — една-единствена песен, но резултат от огромен български талант.

 

Става дума за песента "Малка мома", в изпълнение на Нели Андреева и Георги Генов, която е включена в касовия американски екшън филм "Колибри". Сред звездите, участващи във филма блести името на Джейсън Стейтъм. Използването на българската песен е наистина невероятно постижение за изпълнителите и поредното доказателство, че нашия талант е не по-малък от на останалите.

 

Песента, дори се чува и в трейлъра на филма, които може да погледнете в края на статията. Филмът има оценка 6.2 в IMDB, което въобще не е малко. Ако си падате по екшън, то вече имате още една причина да заложите на "Колибри".

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия