3 исторически сериала, които трябва да гледате

2013-11-11 16:00:00
3 исторически сериала, които трябва да гледате
Снимка: outnow.ch

Историята не е просто скучен предмет, който сме принудени да учим в училище. Тя е нещо повече — забележителен разказ за славните моменти от миналото, за големите грешки и забележителните възходи. Тя е житейски урок, които пленява интереса ни и ни потапя в една далечна реалност. Ще осъзнаете всичко това, ако замените класната стая и скучната учителка с екрана и интересните предложения за исторически сериали, които трябва да гледате. Едва ли може да си представите колко интересно може да бъде ученето, ако бъде пречупено през някои сериал. Ето и нашите предложения:

 

 

"Абатството Даунтаун"

 

Сериалът съсредоточава вниманието ни върху Англия и промените, които се осъществяват през XX век. Няма как да не ви очарова пресъздаването на атмосферата и описанието на всеки един детайл от нея — от навлизането на технологичните изобретения като телефон и електричество до промените в душевността и начина на мислене на хората. Един от шедьоврите при сериалите "Абатството Даунтаун" може да се похвали с невероятна визия, рекорд в "Книгата на Гинес", награда Златен глобус и забележителен актьорски състав, включващ имената на Маги Смит, Елизабет Макгавърн и Хю Боневил.

 

Династията на Тюдорите

 

"Династията на Тюдорите" умело ни потапя отново в атмосферата на Англия, но този път от края на XV до началото на XVII век, когато управлява една от най-известните европейски династии — тази на Тюдорите. Сериалът проследява по-конкретно управлението на Хенри VIII — един от най-противоречивите и интересни крале в многовековното минало на Англия — млад, сексапилен, интригуващ, романтичен и далеч по-сложен като персонаж от описанията в историческите архиви. Продукцията се излъчва от HBO, което е знак за високо качество и интересен подход. В актьорския състав влизат имената на Джонатън Майърс, Хенри Кевил и Натали Дормър, която ни е позната от друга хитова поредица на HBO — "Игра на тронове".

 

Спартак

 

Историята на тракийския гладиатор от племето меди — Спартак, който оглавява най-голямото робско въстание срещу Рим е повече от забележителна. Използвайки именно нея за основа, екипът на едноименния сериал успява да грабне вниманието на зрителите още с първите си епизоди. Пресъздаващ невероятната атмосфера, на която главният герой е осъден, а именно бруталния свят на арената, където кръвта и смъртта са върховно забавление, продукцията ни показва трудния път, които извървява Спартак, за да се превърне в легенда. Изпълнен със зрелищни сцени, обилно количество лееща се кръв и спиращи дъха визуални ефекти, сериалът ще се хареса на всички обичащи екшъна и историята.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Makenzi97
преди 10 години

Рим? Борджиите? Boardwalk Empire?? От тая класация единствено Даунтаун става за нещо.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия