Scorpions отново в България

2013-10-19 11:00:00
Scorpions отново в България
Снимка: Reuters

През последния месец от годината хиляди фенове на рока ще получат своя подранил коледен подарък, защото на 16 декември легендарните Scorpions отново ще бъдат на българска земя. Концертът ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец", на която се подвизаваха Red Hot Chili Peppers, Jamiroquai, Jessie J и други. Билетите за рок събитието са в продажба, а цените им варират от 65лв. до 100лв. Както винаги и за това събитие имаше промо билети, които бяха с 10% по-евтини, но се изкупиха само за ден.

 

 

Немската рок група е създадена през далечната 1965 година и е една от най-дълго съществуващите и същевременно една от най-известните рок групи в света. Преди 3 години бандата зарадва своите български фенове, като включи страната ни в така нареченото им прощално турне, което всъщност не се оказа последно, защото само след броени дни, те отново ще се появят, за да ни зарадват със своя ROCK N' ROLL FOREVER TOUR.

 

Причината да направят ново турне е последният им до момента албум "Sting in the Tail", който се оказа изключително успешен и достигна до топ 10 в музикалните класациите на Германия, Гърция, Финландия, Австрия, Швейцария. По този повод фронтменът на бандата Клаус Майн сподели: “развълнувани от успеха – идеята за пенсиониране постепенно изчезна от съзнанието ни”.

 

Турнето започва в края на тази седмица от Беларус, като само в Русия са предвидени 4 концерта и съвсем скоро ще достигне до България. Освен предстоящата обиколка "Scorpions" ще ни изненадат и с нов албум, включващ неиздадени парчета от 80-те. “Не искам да издавам твърде много сега, но мога да ви уверя, че все още има живот в старите Scorpions” - убеждава ни Майн, който загатва и за друга предстояща изненада - “Работим усилено и върху документален филм за кариерата ни, в който ще включим и кадри от последното ни турне”.

 

Ако все пак се чудите дали да посетите коледното рок събитие за България, то вижте видеото от първия им концерт в страната ни:

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия