Откриват библиотека без книги

2013-01-20 00:02:00
Откриват библиотека без книги
Снимка: Reuters

Първата в света библиотека без нито една книга в нея ще отвори врати през есента в град Сан Антонио, американския щат Тексас, съобщава “ABC News”.

 

Макар и на първо четене това да звучи като оксиморон, всъщност става въпрос за нещо много логично – библиотеката ще е от ново поколение и в нея, вместо хартиени книги по рафтовете, ще бъдат разположени електронни четци.

 

 

По първоначални планове четците за електронни книги ще бъдат 100, 50 от които ще се дават под наем. Впоследствие създателите на библиотеката се надяват не само да увеличат бройката им, но и да закупят стационарни компютри, лаптопи и таблети, на които също ще може да се чете.

 

Предвижда се технологичната библиотека да разполага с над 10 000 заглавия в различни жанрове, подходящи за всеки вкус. Разбира се, собствениците ѝ ще се стремят всяка година да добавят нови и интересни книги, за да удовлетворят дори най-претенциозните си читатели.

 

Принципът на работа на библиотеката е подобен на този във всяка друга – посетителите ще разполагат с възможността да четат в нея от предоставените или от собствени устройства, както и да си вземат електронен четец у дома за определен период от време, след което да го върнат.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

Искаме си книжните носителиииииии!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия