Ще изместят ли електронните книги хартиените?

2012-12-31 22:00:00
Ще изместят ли електронните книги хартиените?
Снимка: sxc.hu

Продажбите на таблети в световен мащаб растат с всеки изминал ден. Вследствие на това електронните книги започват малко по малко да изместват хартиени, сочат резултатите от проучване на Pew Research Center, цитирани от сайта siliconvalley.com.

 

 

Оказва се, че през последната една година делът на американците над 16 години, четящи електронни книги, се е увеличил с около 1/3 и е достигнал 23%. В същото време процентът на хората, предпочитащи хартиени издания, е спаднал от 72%, на 67%.

 

Данните от проучването сочат още, че ¼ от американците, навършили 16-годишна възраст, вече разполагат със собствен таблет – това е с около 10% повече в сравнение с миналата година. Едновременно с това собствениците на електронни четци през 2012 г. са се увеличи от 10% на 19% от възрастното население.

 

А вие какви книги предпочитате – електронни или хартиени?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
*me*
преди 10 години

С хартиените книги ми е по-хубаво!Какво е туй:някаква си електронна книга!Защо да заменяме ВСИЧКО с технологии???

monika551
преди 11 години

Хартиените книги са за предпочитане естествено,но ако така ще почнат поне малко повече хора да четът,защо не?Някой знае ли такива саитове?

konan7
преди 11 години

Надявам се, че няма да стане това. Обичам да чета и то нормални книги. Това с електронните книги е пълна глупост!!!

Despicable95
преди 11 години

Попринцип електронните книги са направени така, че УЖ не разваляли зрението, НО съвсем друго си е да хванеш новата/стара книга, да я помиришеш, да усетиш страниците... Самото чувство е много по-различно. Книгата си е книга !

gabito8
преди 11 години

Аз предпочитам хартиените книги понеже електронните развалят зрението, а също са и по-интересни-по-готино е да си четеш от хартиена.

FunkyPie
преди 11 години

не

nor4eto99
преди 11 години

Хартиени предпочитам..Не че съм се хванала много да чета, но ми е по-удобно и мисля, че не вреди на зрението-само мисля, не знам дали е вярно :Д С хартиените книги по- се концентрирам

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия