Станаха ясни номинациите за „Златен глобус”

2012-12-14 22:00:00
Станаха ясни номинациите за „Златен глобус”
Снимка: Reuters

Само преди ден станаха ясни номинациите за престижните награди „Златен глобус”, чиито статуетки ще бъдат раздадени на официална церемония през януари 2013 г., съобщава “New York Daily News”.

 

Тотален фаворит тази година е филмът на Стивън Спилбърг „Линкълн” – биографична драма, посветена на живота на 16-ия президент на САЩ Ейбрахам Линкълн. Лентата е номинирана в общо 7 категории, включително и тази за най-добра драма.

 

 

„Джанго без окови” на Кеунтин Тарантино и „Арго” на Бен Афлек са също сред отличниците. Всеки от двата филма може да се похвали с по 5 номинации, включително и за най-добра драма. Останалите състезатели в престижната категория са „Животът на Пи” и „30 минути след полунощ”.

 

За наградата за най-добра комедия/мюзикъл ще се борят „Най-екзотичният хотел Мариголд”, „Клетниците”, „В царството на пълнолунието”, „Риболов в пустинята” и „Наръчник на оптимиста”.

 

В категорията за най-добър режисьор номинирани са Бен Афлек („Арго”), Катрин Бигалоу („30 минути след полунощ”) и Анг Лий („Животът на Пи”). Прави впечатление отсъствието на името на Том Хупър („Клетниците”), което озадачи филмовите експерти.

 

За отличието за най-добра актриса в драма ще се съревновават Рейчъл Уайз („Синята бездна”), Хелън Мирън („Хичкок”), Наоми Уотс („Невъзможното”), Марион Котияр („Ръжда и кости”) и Джесика Частейн („30 минути след полунощ”).

 

В същата категория, но само че при мъжете, ще се състезават Даниъл Дей Луис („Линкълн”), Ричард Гиър („Арбитраж”), Хоакин Финикс (“The Master”), Дензъл Уошингтън („Полет”) и Джон Хоукс („Сеанси”).

 

Номинирани за най-добра актриса в комедия/мюзикъл са Джуди Денч („Най-екзотичният хотел Мариголд”), Мерил Стрийп („Любовна терапия”), Маги Смит („Квартет”), Емили Блънт („Риболов в пустиня”) и Дженифър Лоурънс („Наръчник на оптимиста”).

 

В съответната категория при мъжете за награда ще се борят Хю Джакман („Клетниците”), Джак Блек („Бърни”), Брадли Купър („Наръчник на оптимиста”), Бил Мъри („Хайд Парк на Хъдсън”) и Юън Макгрегър („Риболов в пустиня”).

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия