Наследниците на автора на "Властелинът на пръстените" съдят Warner Bros

2012-11-22 10:04:00
Наследниците на автора на
Снимка: outnow.ch

Романът на Дж. Р. Толкин „Властелинът на пръстените“ определено е един от най-добрите фентъзи-романи за всички времена. Той е писан в продължение на 12 години и представлява книга от цикъла за Средната земя, продължение на книгата му „Хобитът“ и описва в детайли събитията, които са очертани в последната част на „Силмарилион“ - „За Всевластните Пръстени и Третата епоха на света“.

 

 

Въпреки че романът се харесва на повечето хора, той има и свои противници. Оценките за „Властелинът на пръстените“ са смесени – някои хора го смятат за вълшебен и завладяващ роман, но според друг той е направо кошмарен. По-съвременните мнения като цяло са доста по-позитивни.

 

Около всяко по-известно време има някакви интриги и проблеми. И тук не липсват такива. Наследниците на Дж. Р. Толкин заведоха дело за 80 000 000 щатски долара срещу Warner Bros за лицензирането на герои и сюжетни линии в интернет и хазартни игри по филмите, съобщи Reuters.

 

Според тях Warner Bros са нарушили авторските права, като са лицензирали слот машини за казина, хазарт и игри в интернет.

 

Семейството се притеснява, че този проблем ще се изостри след излизането на филмите от трилогията „Хобит“. Световната премиера ще бъде на 28 ноември /сряда/.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия