Кой е най-малко печелившият филм на всички времена?

2012-08-05 14:05:00
Кой е най-малко печелившият филм на всички времена?
Снимка: Reuters

Всички ние знаем кои са най-печелившите филми на всички времена. Малцина обаче са онези, които могат да назоват лентата, спечелила най-малко пари в световния боксофис, пише grantland.com.

 

С това не особено престижно постижение може да се похвали филмът “Zyzzyx Road”, излязъл през 2006 г. Въпреки че главните роли в лентата се играят от новоизгряващата тогава звезда Катрин Хейгъл и Тимъти Сайзмор, зрителите не проявяват никакъв интерес към нея.

 

 

“Zyzzyx Road” се излъчвал по един път всеки следобед в продължение на една седмица в киното в един от моловете на град Хайленд парк, американския щат Тексас. Продадените за филма билети обаче били едва 6, на обща стойност 30 долара.

 

Впоследствие сумата за два от билетите била възстановена, тъй като те били закупени от една от гримьорките, работели по лентата,  и нейна приятелка. Така общите приходи на “Zyzzyx Road” от кино прожекции се равнявали на изключително скромните 20 долара.

 

И макар това да звучи като истински провал за продуцентите на филма, всъщност всичко било запланувано от тях. Те възнамерявали да се позоват на закона, според който нискобюджетните продукции, излъчвани известно време ежедневно на големия екран в САЩ, имат правото да не заплащат на актьорите си високи хонорари (всъщност те не заплатили почти нищо на Хейгъл и Сайзмор).

 

Въпреки това обаче лентата излязла на DVD и била разпространена в 23 държави по света, сред които и България. В крайна сметка от продажбите на дискове тя успяла да натрупа приходи в размер на 386 000 долара. Сега, 6 години след излизането си на големия екран, “Zyzzyx Road” се разпространява на DVD и на територията на САЩ.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
choparkopar
преди 12 години

Катрин Хейгъл постъпи доста глупаво като напусна "Анатомията на Грей". Опитвала съм да гледам филми с нея, но са пълни бози.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия