Кои са най-касовите филми на десетилетието?

Американският вестник “Уолстрийт джърнъл” публикува класацията на най-касовите филми на десетилетието. На първо място е поставена третата част на приключенската фентъзи поредица „Властелинът на пръстените” – „

2009-12-25 16:05:25
Кои са най-касовите филми на десетилетието?
Американският вестник “Уолстрийт джърнъл” публикува класацията на най-касовите филми на десетилетието.

На първо място е поставена третата част на приключенската фентъзи поредица „Властелинът на пръстените” – „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля” (2003 година). Лентата е донесла на създателите си приходи в размер на 1 млрд. и 119 млн. долара.

Втората позиция е отредена за втората част на приключенската екшън поредица „Карибски пирати” – „Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца” (2006 година). Филмът е събрал приходи в размер на 1 млрд. и 66 млн. долара.

Третото място заема екшънът „Черният рицар” (2008 година). Лентата е донесла на създателите си приходи в размер на 1 млрд и 2 милиона долара.

Челната петица завършва с първата част на известната фентъзи поредица „Хари Потър” – „Хари Потър и Философският камък” (2001 година), събрала 974 млн долара, и третата част на „Карибски пирати” – „Карибски пирати: На края на света" (2007 година), събрала 961 млн. долара.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия