9-годишен художник е на път да стане милионер

2012-07-22 19:59:00
9-годишен художник е на път да стане милионер
Снимка: sxc.hu

9-годишният художник Кийрън Уилямсън е на път да се превърне в един от най-младите милионери в света, след като само за 15 минути разпродаде последната си колекция, съобщава в. “Daily Mail”.

 

Само за четвърт час артистичните творби на даровитото момче, общо 24 на брой, били продадени по телефона и по интернет за внушителната сума от 250 000 паунда.

 

 

Кийрън започнал да рисува през 2008 г. по време на семейна почивка в Девън и Корнуел. Именно тогава той създал своята първа картина. Преди това 9-годишното дете можело единствено да оцветява динозаври, нарисувани от майка му и баща му.

 

Не след дълго таланта на момчето се развило до такава степен, че то започнало да продава творбите си. Първата си колекция, съставена от 19 картини, Кийрън продал през лятото на 2009 г. за общо 14 000 паунда.

 

Само три месеца по-късно детето направило нова изложба, картините от която се продали за впечатляващите 14 минути.  През следващите две години последвали още 4 разпродажби на творбите му.

 

Засега най-високата цена, платена за произведение на талантливия Кийрън, е 43 500 паунда. Сумата е била дадена от застрахователна компания за картина на Mevagissey Harbour.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
berrynia
преди 11 години

не знам някой дали си е направил труда да го види в гугъл, но според мен рисунките са жестоки особено като вземеш предвид възрастта.

Angel^^
преди 11 години

filmimilmi, и двете деца имат истински талант, проявен на ранна възраст

AlokiNn
преди 11 години

Филми нз си кво.. тва е изкуство брат.. Не всеки го разбира :) Момчето си заслужава парите ,а как е станало популярно няма значение.

Supernaturalfan
преди 11 години

filmimilmi Човек, говорим за дете на 9 години! За тази възраст това наистина е впечатляващо!

filmimilmi
преди 11 години

@Asatovv, еми не е, братле. Рисува само пейзажи с ниска детайлност и слаба точност на четката. Да се научи да рисува пейзажи може абсолютно всеки. Пак ти казвам, родителите на хлапето просто са открили някакви комерсиални пътеки, по които е получило внимание... Ето ти вече един истински талант - http://***.youtube.com/watch?v=jQlZv29E4_0 , който би си заслужавал парите за картините.

Asatovv
преди 11 години

Пич направи си труда да погледнеш сайта му и виж дали не е добърhttp://kieronwilliamson.com/MyWork/tabid/346/AlbumID/1073-95/language/en-US/Default.aspx

Asatovv
преди 11 години

Поразгледах сайта му и наистина добра работа !

filmimilmi
преди 11 години

По някакви комерсиални пътеки пишлемето е получило шанс, който надутите псевдоинтелектуалци и ексцентрици милионери са му дали закупувайки рисунките му. Това не значи, че ще е велик художник като порасне...

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия