„Дисни” екранизира отново „Книга за джунглата”

2012-04-29 13:08:00
„Дисни” екранизира отново „Книга за джунглата”
Снимка: reuters.com

Филмовото студио „Дисни” възнамерява да направи нова екранизация на популярната сред малки и големи класика „Книга за джунглата”, пише avclub.

 

Написването на сценария на предстоящата лента е поверено на сценариста на „Хари Потър” Стив Кловс. Неговата задача ще е да създаде една по-реалистична екранна адаптация на сборника с разкази на британския нобелов лауреат Ръдиард Киплинг, разказващ историята на Маугли – сираче, което израства сред животните в джунглата.

 

 

„Книга за джунглата” се превръща за първи път в игрален филм през 1937 г. благодарение на американския режисьор Робърт Флаерти и колегата му Золтан Корда, роден в Унгария. Първата игрална лента на „Дисни” по популярния сборник с разкази пък е създадена през 1994 г. с главен актьор в лицето на Джейсън Брус Лий.

 

Първата анимационна версия на „Книга за джунглата” е дело на „Дисни”. Тя е създадена през 1967 г. По същото време в тогавашния Съветски съюз по телевизията се завърта анимационна поредица, носеща името „Маугли”, която също се базира на сборника с разкази на Ръдиард Киплинг.

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия