Първата чернокожа принцеса на „Дисни” – вече факт!

Филмовото студио „Уолт Дисни” създаде първата си афро-американска принцеса. Тя носи името Тиана и е геориня в новия анимационен филм „Принцесата и жабокът”. Официалната премиера на продукцията се състоя този уикенд в Ню Йорк и

2009-11-29 11:10:45
Първата чернокожа принцеса на „Дисни” – вече факт!
Филмовото студио „Уолт Дисни” създаде първата си афро-американска принцеса. Тя носи името Тиана и е геориня в новия анимационен филм „Принцесата и жабокът”. Официалната премиера на продукцията се състоя този уикенд в Ню Йорк и Лос Анджелис, а на 11 декември се очаква тя да влезе в кината навсякъде по света.

Това е деветата принцеса, създадена от „Дисни”. Първата беше Снежанка, която се появи през далечната 1973 г. Чак през последното десетилетие от филмовата компания решиха да поразнообразят расовата принадлежност на принцесите си – те създадоха арабката Жасмин в серията филми за Аладин, китайката Мулан и индианката Покахонтас. Най-накрая от „Дисни” създадоха и афро-американска принцеса, която според тях отговаря много точно усещането за промяна, което настъпи след встъпването в длъжност на първия чернокож президент на САЩ – Барак Обама.

Филмовата компания „Уолт Дисни” вече заля пазара с всевъзможни предмети с лика на новата принцеса Тиана – плакати, чаши, стикери, кукли и каквото друго можете да се сетите.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия