На 29 март може да видите най-добрите училища/университети в Англия + съвети

2012-03-28 09:30:00
На 29 март може да видите най-добрите училища/университети в Англия + съвети
Снимка: sxc.hu

На 29 март (четвъртък) ще се съберат 29 британски образователни институции – училища, университети, колежи и изпитни бордове. Те ще вземат участие в изложението на британското образование Education UK, което се организира съвместно от Посолството на Великобритания в София и Британски съвет – международното организация на Обединеното кралство за образователни възможности и културни връзки.

 

Education UK е първото изложение в България, което е посветено на британското образование. Участниците са сред най-добрите британски образователни институции, които имат интерес към страната ни. Пълният списък може да намерите в www.educationUK.bg. За пръв път в България кандидатите и всички, които имат интерес към британското образование, ще имат възможност да разговарят с организацията UCAS, която помага за осъществяване връзка с университетите във Великобритания. Това ще стане чрез видеоконферентна връзка с централата на UCAS. Оттам ще се включи Carla Stanton, която ще разкаже как се кандидатства в британските университети и ще даде важни съвети за подготовката на документите и онлайн регистрацията в централизираната система.

 

Според британския посланик Н.Пр.Джонатън Алън, висшето образование е важен актив за Великобритания. „Ние предлагаме образование на световно ниво, което изгражда иновативни и предприемачески умения у младите хора. Квалификациите, които получават студентите, са световно признати, а курсовете насърчават независимост, креативност и разчитане на собствените сили. Всички тези качества се ценят от работодателите”, казва посланик Алън.

 

 

 Броят на българите, които учат в британските университети, са се увеличили над 6 пъти след приемането на страната ни в ЕС. Ежегодно нараства броят на българските студенти. Повечето от университетите и колежите, участващи в изложението Education UK, предлагат различни стипендии или схеми за финансиране на следването. Повече информация можете да намерите в профила на всеки от тях на сайта на събитието www.educationuk.bg/exhibitors.  

 

Успоредно с изложението ще се проведе и безплатна семинарна програма. В нея ще бъдат дискутирани всички теми, които биха били интересни за кандидат-студентите и/или техните родители. Ще има и специални презентации на 3 от най-известните университети - University of Reading, University of Warwick и University of East Anglia.

 

Ако се интересувате от професионални квалификации, които можете да придобиете чрез дистанционно обучение и без да се налага да пътувате до Обединеното кралство, не пропускайте презентацията „Британски образователни и професионални квалификации”, с която започва изложението в 11.00ч. Пълната семинарна програма можете да намерите на www.educationuk.bg/seminar-events

 

Кога: 29 март (четвъртък), от 11:00 до 20:00ч. (видеоконферентна връзка с UCAS от 12:00ч.)

Къде: зала Роял, хотел Шератон, София

Как: вход свободен

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Aniiiii
преди 12 години

1. Крайната дата за кандидатстване мина (остана само clearing) 2. Сега много по малко хора ще канидатстват тук, заради таксите .. :S


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия