Харвард – най-добрият университет в света

За девета поредна година Харвард оглави класацията на най-добрите университети в света, съставена от авторитетното издание “Times Higher Education”.   Подреждането на ВУЗ-овете в сп

2012-03-17 20:47:00
Харвард – най-добрият университет в света
Снимка: reuters.com

За девета поредна година Харвард оглави класацията на най-добрите университети в света, съставена от авторитетното издание “Times Higher Education”.

 

Подреждането на ВУЗ-овете в списъка е осъществено на базата на субективната оценка на 17 554 лица, заемащи високи академични длъжности и от 149 различни страни по света, за учебния процес и изследователската дейност на университетите.

 

Както всяка друга година, така и през тази, най-голям дял в Топ 50 на класацията на най-престижните висши учебни заведения в света се пада на американските университети, които представляват 60% от включените в списъка ВУЗ-ове. Следват ги британските висши учебни заведения, които са 12% от присъстващите в класацията.

 

Тази година впечатление прави доброто представяне на азиатските университети. В Топ 50 на класацията попадат шест азиатски ВУЗ-а – Токийският университет, поставен на престижното 8-о място, университетът в Киото, Националният университет на Сингапур, университетът Цинхуа в столицата на Китай, Пекинският университет и университетът на Хонконг.

 

 

Най-високо място сред британските ВУЗ-ове заема Кеймбриджкият университет, който е класиран на 3-то място. На 6-а позиция е поставен Оксфордският университет, а на 13-а – Импириъл колидж.

 

В Топ 100 на най-добрите университети в света попадат и висши учебни заведения от Австралия, Канада, Германия, Швейцария, Швеция, Франция, Холандия, Израел, Бразилия, Тайван, Корея, Турция и Белгия.

 

 

Вижте кои са 10-те най-добри университета в света:

 

1. Харвард 

2. Масачузетски технологичен институт 

3. Кеймбридж

4. Станфорд

5. Калифорнийски университет, Бъркли

6. Оксфорд

7. Принстън 

8. Токийски университет

9. Калифорнийски университет, Лос Анджелис 

10. Йейл

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Gerry905
преди 12 години

Харвард, да, но не разбирам защо Кеймбридж е толкова назад...

solni4ka
преди 12 години

Oxford - GoodHarvard - BetterYALE - THE BEST OF THE BEST

crowberry
преди 12 години

каква изненада..

an0nimn0
преди 12 години

EinGutesKind да ти имам и логиките..

EinGutesKind
преди 12 години

Най-добър = най-много очилати зубъри вътре :lol:

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия