Напускането на работата може да се окаже плюс за кариерата

2016-12-07 10:06:00
Напускането на работата може да се окаже плюс за кариерата
Снимка: iStock

От известно време ходиш на работа и понякога ти се иска просто да напуснеш и да си починеш известно време. Докато преди това се считаше за „кариерно самоубийство”, към днешна дата все повече хора се отдават на „творчески отпуск”. И той си има своите плюсове. Виж кои са те:

 

Опитване на нещо ново – прекъсването на кариерата по средата на професионалния път дава възможност за участването в различни доброволчески каузи и инициативи. Това ще ти даде възможност да разшириш своите основни компетенции и кръгозора си.

 

 

Започване на собствен успешен бизнес – много хора, които са напуснали работата си, решават да стартират свой проект, който впоследствие се превръща в печеливш бизнес. Тяхната идея не е била да напуснат и да стартират собствен бизнес, просто са имали повече свободно време, което се оползотворили успешно.

 

Глътка свеж въздух – доста хора, които напускат определена длъжност, се пренасочват към друга, дори към друг сектор. Те има нужда от известно време, през което да си почиват, от глътка въздух, за да бъдат полезни на новото си работно място.

 

Риск винаги има – ако се притесняваш, че ще напуснеш, ще си починеш, но после няма да успееш да си намериш работа, може да помолиш работодателя си да се върнеш във фирмата след няколко месеца. Имай предвид обаче, че са изключително малко компании, които са склонни да приемат подобни прекъсвания на кариерата.

 

Продължаване смело напред – половин-една година почивка може да ти бъде достатъчна, за да се сдобиеш със следваща много по-удовлетворяваща работа. През времето, когато ще си безработен, ще имаш достатъчно време да развиеш себе си и своите качества и да разбереш дали си тръгнал в правилната посока.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия