Дребните неща, с които да се гордееш

2016-12-05 10:59:00
Дребните неща, с които да се гордееш
Снимка: iStock

Животът е много разнообразен и цветен и ние имаме възможност да правим доста неща, с които да се гордеем. Виж няколко на пръв поглед дреболии, с които може да се гордееш:

 

Да хапваш навън сам – повечето хора се чувстват неловко да излязат и да обядват или вечерта сами навън, но ти не си от тях. След като най-близките ти приятели ти отказаха да хапнат с теб, ти реши да излезеш и да го направиш сам. В началото ти беше малко странно, дори некомфортно, но след това се почувства много добре и ти беше приятно да се насладиш на собствената си компания.

 

Да си купиш нещо, за което си спестявал отдавна – определено е много приятно чувството, когато си купиш нещо, за което си спестявал от доста време. Месеци наред си отделяше определена сума, за да може да се сдобиеш с така желания предмет/почивка.

 

 

Да отрежеш косата ти – това не е трудна задача за момчетата, но при момичетата нещата седят по друг начин. Най-накрая си се отказала от дългата си коса и си отишла при фризьора си. С косата паднаха и няколко сълзи, но след като се видя в огледалото, беше доволна от резултата. А и имаш намерение да дариш косата си на жена, която има нужда от нея.

 

Да поискаш повишение – от известно време работиш в една фирма и определено се стараеш на работното си място. Затова реши да отидеш при шефа и да го попиташ за повишение. И въпреки че беше нервен и се притесняваше, имаше резултат от въпроса ти и заплатата ти вече е по-висока.

 

Да отвърнеш на невъзпитан мъж – понякога ти се случва да вървиш по улицата и някой грубиянин да ти подметне похотлива закачка. Той със сигурност не очаква да реагираш по някакъв начин, но този път ти направи точно обратното. И си супер доволна, че този път не си замълча и постави невъзпитаният мъж на мястото му.

 

Да възобновиш старо приятелство – понякога се случва да се скараш с приятел, когото много обичаш и на когото държиш. Повечето хора просто се примиряват със случилото се, но ти не се един от тях. Затова се обади на приятеля си, с когото не си се виждал отдавна и стоплихте взаимоотношенията си.

 

Да сготвиш нещо вкусно – много е яко да поканиш приятелите си у дома и да им сготвиш нещо, вместо да си поръчате пица.

 

Да се изнесеш – от известно време ходиш на работа, получаваш редовно заплата и имаш заделени пари. Вече може да се изнесеш на квартира и да се грижиш сам за себе си.

 

Да помогнеш на непознат – светът би бил по-хубав, ако всеки е готов да направиш нещо мило за непознат, без да очаква нищо в замяна. Ти си на същото мнение, затова всеки път, когато имаш възможност, помагаш на хора в нужда.

 

Да прекратиш връзката си, която те прави нещастен


 

От известно време искаш да се разделиш с гаджето, но все не успяваш. Но ето, че дойде денят на вашата раздяла. И ти се чувстваш в пъти по-добре от преди, защото се отърва от сериозен товар.

 

Да започнеш нов фитнес режим – вместо да се заглеждаш по перфектните тела на хората, които тренират редовно, ти решаваш да се сдобиеш с такова. Затова сменяш фитнес режима си и минаваш на диета. И чувството, че правиш нещо толкова полезно за здравето и външния си вид те кара да се чувстваш изключително добре.

 

Да посетиш ново място – понякога ежедневието ни така ни завърта, че забравяме да пътуваме, да посещаваме нови местенца. Поне веднъж седмично се старай да ходиш на място, на което никога не се бил преди.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия