Етикетите, които със сигурност си нарушавал поне веднъж

2016-12-01 12:30:00
Етикетите, които със сигурност си нарушавал поне веднъж
Снимка: iStock

Повечето хора си мислят, че се държат добре в обществото и спазват етикетите, които са се наложили с времето. Със сигурност обаче има етикети, които си нарушавал, без да знаеш. Виж кои са те:

 

Кашляш в дясната си ръка – може би ти е по-удобно, защото си десничар, но именно поради тази причина трябва да пазиш дясната си ръка чиста, защото извършваш много дейности с нея – пипаш лицето си, здрависваш се с хората, махаш и т.н. Затова всеки път, когато кихаш или кашляш, използвай лявата си ръка.

 

Казваш на всеки, че си на диета – правиш го, за да знаят повече хора за твоето начинание и да не се откажеш, но това всъщност е проява на много лош вкус. Съветваме те да запазиш тази информация за себе си и да намериш други начини да се мотивираш.

 

 

Носиш чантата си на дясното рамо – по-удобно ти е, но идеята е дясната ти ръка да е винаги свободна, за да може да махнеш на някого или да се ръкуваш с познат.

 

Ръкопляскаш неправилно – в никакъв случай не бива да пляскаш с ръце пред лицето си. Те трябва да се намират на нивото на гърдите и да са изнесени леко вляво. Също така не ръкопляскай пред лицето на друг човек, без значение колко близък ти е той.

 

Вървиш към местата си в киното погрешно – когато отивате към местата си в киното, операта или театъра, не го правете с гръб към вече седналите. Трябва да сте се с лице към тях, а мъжът да върви преди жената.

 

Ръкуваш се с някого, докато пушиш – ако нямаш възможност да изхвърлиш цигарата си, извини се и пропусни ръкостискането. Но не го прави с цигара в ръка. Също така никога не се ръкувай с някого в тоалетната.

 

Сушиш чадъра си неправилно – повечето хора сушат чадъра си разтворен, за да изсъхне максимално бързо и максимално добре. По етикет обаче той трябва да бъде в специална поставка или да се окачи затворен.

 

Пиеш по време на тост, вдигнат за теб – ако някой вдига тост за теб, не пий. Вместо това върни жеста с благодарствен тост. В противен случай ще изглеждаш малко високомерен.

 

Качваш се неправилно в автомобил – правилното качване е първо да седнеш на седалката, а след това да прибереш краката си.

 

Държиш чантата си в скута, когато седиш в заведение – ако тя е мъничка, тип „клъч”, може да я поставиш на масата, ако обаче е по-обемна, трябва да я сложи на гърба на стола или на пода.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия