Как да спестиш пари, за да имаш достатъчно за коледни подаръци

2016-11-28 14:17:00
Как да спестиш пари, за да имаш достатъчно за коледни подаръци
Снимка: iStock

Остава по-малко от месец до Коледа! И ако все още не те е завладял коледният дух, то в най-скоро време вече ще си в коледно настроение. Коледа е невероятен семеен празник, но понякога той може да бъде и доста стресиращ. Особено, ако нямаш пари, за да купиш подаръци на близките си. Има няколко начина, които ще ти помогнат да похарчиш парите си, така че да успееш да купиш подаръци на всички, които обичаш. Разбери кои са те:

 

Купи си билети още сега – ако ще прекараш коледните празници в друг град, то е хубаво да си купиш билети сега, защото цените все още са нормални и защото със сигурност все още ще намериш.

 

 

Бъди организиран – направи списък на всички хора, на които искаш да вземеш коледен подарък, помисли какво би им взел и каква сума би отделил. Това ще ти помогне да купуваш само неща, които наистина искаш, а не да те обхване коледната лудница и да се озовеш с количка, пълна с всякакви коледни щуротии, които след седмица ще бъдат излишни.

 

Пазарувай онлайн – съветваме те да го направиш, защото в интернет често се предлагат същите неща, но на доста по-добри цени. Разрови се хубаво и със сигурност ще откриеш нещата, които искаш да подариш на най-близките си.

 

Не харчи излишни пари – не забравяй, че най-важното при един подарък е да е подарен с любов, а не неговата цена. Така че не прави грешката да си харчиш парите за скъпи подаръци. По-добре купувай неща, които не са скъпи, но за сметка на това са подарени с много любов.

 

Започни с пазаруването още сега – може би ти се струва раничко, но не е. Ако купуваш по един подарък всяка седмица от сега до Коледа, няма да усетиш как си готов с всички подаръци и си избегнал голямото блъскане по магазините преди празниците.

 

Не купувай прекалено много храна – хората са склонни да се запасяват с храна за коледните и новогодишни празници. По това време на годината се отдаваме на хапваме, имаме или ходим на гости всеки ден и т.н. За съжаление, обаче хората купуват толкова много храна, че голяма част от нея после се изхвърля. Затова обмисляй предварително какво ще купиш за хапване и бъди разумен в супермаркета.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия