5 причини да си приятел със съучениците си

2016-07-13 12:07:00
5 причини да си приятел със съучениците си
Снимка: iStock

В училище прекарваш една немалка част от деня си, така че е добре да бъдеш близък със съучениците си - хем ще ти е по-приятно, хем ще ти бъде полезно. Със сигурност в класа ти, а и в другите класове, има момчета и момичета, с които би бил приятел. Хубаво е в училище да имаш близки приятели, на които може да разчиташ и с които да си прекарваш готино, когато сте заедно.

 

Виж няколко причини да бъдеш близък със съучениците си (или поне с част от тях):

 

Те са твоето второ семейство – както вече споменахме в училище прекарваш доста време, така че твоите съученици ти се явяват нещо като твоето второ семейство. Заедно се притеснявате преди контролни, заедно учите, подсказвате си, правите номера на даскалите, бягате от часове, забавлявате се по време на физическо и т.н. Доста от съучениците ти ти споделят толкова много за себе си, че знаеш за тях понякога повече, отколкото за някои от приятелите си.

 

 

Ще направят живота ти в училище по-лесен и приятен – колкото повече информация имаш в училище, толкова по-добре за теб. Така ще си запознат не само с това, което научаваш сам, но и с това, което другите научават. Добре е да имаш повече приятели в училище, защото така ще знаеш повече неща за останалите, а и за неща, свързани с изпитвания, контролни, пищови и т.н.

 

Съучениците ти може да се превърнат в твои приятели извън училище – това е нещо нормално и повечето тийнейджъри имат приятели именно от училище. Разбира се, че ще излизаш и с приятелите си от детството или с познати от други места, но защо да не излизаш и с част от съучениците си? Колкото по-близки си станете, толкова по-готино ще ти е в училище.

 

Ще бъдеш по-фокусиран по време на часовете – добре де, понякога приятелите ти ще те разсейват, но е доказано, че приятелствата в училище увеличават производителността, защото ти е по-приятно, а в същото време има „скрита конкуренция“ между вас и всеки иска да бъде по-добър от другите, които пък те прави по-фокусиран и ефективен.

 

Съучениците ти добре разбират твоите притеснения и успехи – когато двама или повече души споделят едни и същи интереси, то те имат още една причина да разчитат един на друг. Няма друг, освен съучениците ти, който да е поставен в същите условия и напълно да те разбира, когато имаш нужда от помощ или когато постигнеш някакъв успех. Колкото и близки приятели да имаш извън училище, само съучениците ти може да съприживеят твоите емоции като теб.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия