Типовете съученици, които никой не харесва [част втора]

2016-03-05 15:50:00
Типовете съученици, които никой не харесва [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Във всеки един клас винаги има няколко определени типа хора (най-често това са момичета), които дразнят с поведението си. Първоначално може да привличат внимание, но накрая всички ги разпознават и спират да ги харесват. Но все пак винаги се намират хора, които да ги търпят и да ги стимулират, защото са им нещо като идоли, за жалост. Ето кои са тези персонажи.

 

Вечно оплакващата се. Кафето е гадно, съучениците ви са идиоти и куп подобни неща. Знаеш, че има право донякъде, но от това няма особен ефект, защото колкото и да се оплаква, само с думи нищо не става. Пък и на когото не му харесва, да си върви, нали?  Ако искаш да се справиш с тази досадна ситуация, стани онази, която тя не може да понася – оптимистката. Започни да ѝ говориш как животът е прекрасен и че всичко ще бъде страхотно. Веднъж щом вечно оплакващата се разбере, че с теб не може да заформи диалог, в който двете заедно да се оплаквате и депресирате от живота, ще се залепи за някой друг.

 

 

Перфектната. Винаги пише всички домашни и учи изрядно уроците си, в контролните ѝ няма и една грешка. Пример за всички. А ако тръгнеш да се сравняваш с нея, ще се депресираш, защото „не можеш да стъпиш на малкия ѝ пръст”. Но недей да ѝ завиждаш. Такива хора не се срещат толкова често и понякога наистина биха могли да ти послужат за пример. Знай обаче, че и тя не е напълно щастлива – може би перфекционизмът ѝ е израз на страха, че няма да бъде забелязана, оценена и най-вероятно обичана.

 

Мързеливата. Никога не учи и не знае нищо, когато я изпитват. Но това не е, защото е тъпа, а просто защото не иска да седне да прочете два реда. Такива хора сами си отрязват бъдещето. В повечето случаи те са доста умни и биха стигнали много далеч, но мързелът е страшен. Ако си от хората, които общуват с нея, престани да я прикриваш или да ѝ даваш да преписва. Така ѝ правиш лоша услуга. Преставайки да ѝ помагаш, тя няма да има на кой да се облегне и в най-добрия случай ще започне наистина да върши нещо.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия