Кои са най-използваните техники за контрол над съзнанието? [част втора]

2016-08-06 12:01:00
Кои са най-използваните техники за контрол над съзнанието? [част втора]
Снимка: Pixabay

В първа част стана ясно, че светът е достигнал такова ниво, че една от основните му цели е абсолютният контрол над мозъка на индивидите.

 

Ето още няколко реално съществуващи механизми за това:

 

 

5. Наркотици

 

Отдавна е ясно, че те променят организма на този, който ги употребява. Интересното е, че всъщност тяхната основна роля е да правят хората зависими от нещо – и наистина няма значение дали ще бъде просто алкохол или тютюн, или някое друго, по-силно вещество. След натравяне с наркотични вещества, употребилия ги го чака психиатрия, а там единствената функция на лекарите е да покажат всички зависимости и невъзможности, неадекватностите на човека, а не неговия потенциал. Само за справката ще кажа, че проучване показва, че 25 % от децата в САЩ взимат съмнителни лекарства за още по-съмнително идентифицираните болести, които имат.

 

6. Военните експерименти

 

По време на цялата човешка история, армията непрестанно прави експерименти за контрола над човешкото съзнание. Оправданието е твърде просто – да се намали болката на човека, за да се провокира неговият боен инстинкт. Каква е цената? Заличаването на мислещия индивид и създаването на роботизирана човешка работна ръка – нещо като роботи с души, които да изпълняват всяка една нечия прищявка. Може да се каже, че военният ум е най-опасният от всички, защото обикновено е силно подчинен на йерархичната структура, която вижда навсякъде по света. Това прави този ум съзнателно недосегаем, което отхвърля обществената и социална норма на отговорността. Няма бог, който да получава санкция, нали?

 

7. Електромагнетизъм

 

Иначе казано, това са всички онези устройства, които те заобикалят. Тук се включва дори мобилният ти телефон. Доказано е, че те всички имат директно влияние върху мозъка ти, сиреч – правят го буквално на супа. А как най-лесно да засилват тази пропаганда? Просто е – с непрекъснатото излизане на нови и нови модели всевъзможни устройства, кое от кое по-интересни за теб и за околните ти.

 

8. Компютри и телевизия

 

Всяка вечер ти заспиваш или пред телевизора, или пред лаптопа. Ако изобщо спиш.. защото знаеш, че не една или две вечери си оставал цяла нощ, за да изгледаш някой сериал. Доказано е, че алфа-мозъчните вълни се изменят постоянно, заради непрекъснатото почти невидимо премигване на екраните. Само наскоро изследване потвърди, че светлината може да пренася информация чрез премигване, и то по-бързо, отколкото човешкото око може да види или засече. Не ти ли се струва вече като просто парче от неподредения все още пъзел? Във всеки случай, доста интересна комбинация от случайности. От друга страна, интернет затрупва човека с информация, което като процес довежда до психични разстройства.

 

9. Нанороботи

 

А ти знаеше ли, че тези роботи вече не са само част от последния фантастичен роман, който прочете? Това представлява имплантиране на фиброоптични влакна у човека, чрез които много лесно се контролира мозъка. Това вече е възможно, но си остава доста трудна задача. Ако това нашуми като практика, резултатът няма да закъснее – хората биха могли да се чувстват по съвсем различен начин, само след натискането на едно копче. Очаква се тези „роботи“ да бъдат на пазара в началото на идното десетилетие. Интересното е, че за да се размножават, те няма да имат нужда от човешка намеса – те ще се самовъзпроизвеждат.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия