Какви промени да направиш, за да се чувстваш по-добре [част първа]

2016-04-01 15:38:00
Какви промени да направиш, за да се чувстваш по-добре [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Често хората си мислят, че за да се почувстват по-добре (независимо в какъв аспект), трябва да направят някакви много големи промени. Всъщност ако започнеш постепенно да правиш малки промени в ежедневието си, ще постигнеш много по-осезаем резултат. Ето какви.

 

Усмихвай се. Ако не ти е до смях, опитай пред огледалото още сутринта да се засмееш и ще видиш как лицето ти ще грейне. Изследвания показват, че самото действие на разтягане на устните в усмивка ще те накара да се почувстваш по-добре. Освен това на усмивка се отвръща с усмивка – така че ще заразиш с приятно настроение и любимите си хора вкъщи, и непознатите навън, с които се разминаваш по пътя за работа. Или може би теб някой ще те зарази.

 

 

Открий силата си. Какво най-много те бива да правиш? Помисли си и си го запиши. Гледаш положително, вярваш в себе си, изпитваш съчувствие, анализираш трезво, имаш силна интуиция, притежаваш майсторски умения, които работят при всякакви обстоятелства. Определи ясно и точно силата си (може и да не е една) – така ще я активираш и ще бъдеш от голяма полза за другите, а също ще ставаш и по добър/а. Защото, когато човек върши това, за което е направен, е най-щастлив и полезен за себе си и околните.

 

Наблюдавай хората. Всеки човек, с когото се разминаваш на улицата, или пътуваш рамо до рамо в градския транспорт, или седи срещу теб на пейката в парка, има своята история. Мечти, страхове, победи, провали, поводи да се усмихва, причини да плаче. Наблюдавай непознатите хора около теб, още по-добре тези, които не срещаш редовно по пътя си. Опитай се да отгатнеш откъде идват, какво работят, дали са успели, или са се провалили в начинанията си, Така, като си създаваш представа за непознати с наблюдение, ще промениш и начина си, по който гледаш на хората в обкръжението си. Това е полезна психологическа игра. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия