Как да пазаруваш и да се грижиш за гардероба си

2016-03-15 15:49:00
Как да пазаруваш и да се грижиш за гардероба си
Снимка: freedigitalphotos.net

Когато става дума за пазаруване, жените полудяват – или откарват цял ден в търговския център, или не могат да се наканят да го направят. Ето няколко тайни, които ще ти спестят неприятностите при пазаруването.

 

Пазаруване от разпродажби:


Избягвай импулсивните покупки като се запиташ кога и с какво ще облечеш това и дали наистина си заслужава да го купиш, дори на по-ниска цена.

 

Оглеждай се за дрехи, които ще можеш да облечеш и другия сезон. Ако разполагаш с ограничени средства, избягвай всяка тенденция, която ти се струва сезонна.

 

 

По време на разпродажба можеш да направи много хубави и полезни покупки – търси дрехи, които обикновено са много скъпи, като кожени якета например. Те наистина си заслужават, когато са на акция.

 

Помисли за поправка (стесняване, скъсяване), ако не намираш твоя размер, не си заслужава да го купуваш с намерение да го поправяш после. Няма смисъл.

 

Пазарувай според формата на тялото си. Бъди честна със себе си и купувай неща, които наистина ти отиват и подхождат на възрастта ти.

 

Имай свой стил. Не носи нещо само защото всички са облечени в него. Купувай това, което ти харесва и ти стои добре. Така ще си уникална.

 

Кои цени си заслужават? Петдесет лева може би ти изглеждат приемлива сума за дрехи, но не и ако става дума за някакво обикновено потниче, което ще облечеш само веднъж. Двеста лева е прекрасна цена за малка черна рокля, ако я носиш някъде по специален повод, но можеш да я облечеш повече от един път. Ако искаш да похарчиш повече пари, винаги обмисляй предварително колко често ще носиш тази дреха. Ако се съмняваш, си задай въпроса колко часа работа трябва да извършиш, за да си купиш това или колко се трудят родителите ти, за да ги осигурят тези глезотии. Направи си следната сметка, ако дадеш за едни обувки 300 лв, но ги носиш 3 години подред, колко ще си заслужава. Ако използваш специални препарати за поддръжка, ще успееш да увеличиш живота им и така те ще бъдат в добра форма още дълго време.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия