Как да живееш по-добре

2016-02-28 11:51:00
Как да живееш по-добре
Снимка: freedigitalphotos.net

На повечето хора все им липсва нещо, за да бъдат щастливи. Най-вероятно причината е, че се стараят прекалено много да се съобразяват околните. Всъщност най-важното е личностното развитие и духовното израстване. А има мнения, че светът е съставен от енергия и при нужните знания и умения можеш да постигнеш почти всички. Ето няколко съвети по въпроса.

 

Не приемай установеното статукво. Много от представите за живот са насадени от външни влияния, а не според личните си схващания. Вместо да се опиташ да промениш нещата към по-добро, ти покорно следваш установените правила, макар не всички да са по вкуса ти и положителни за развитието ти. А истината е, че целта на всеки човек трябва да е първо да осъзнае негативните страни (в себе си и в обществото), за да успее да ги преодолее в своя жизнен път. Пък и най-важното е да се чувстваш ти самия/самата щастлив/а. Следвайки статуквото, това няма как да се случи, защото всеки има нужда от различни неща, а то е едно.

 


 

Създай сам/а своята реалност. Търпеливо се вслушай в себе си и открий съкровените си мисли, емоции, заложби и енергии. След това тръгни към целта си, независимо че това, което гониш, може да не е всеобщо прието. Тук идва и моментът на трансформацията: насочи силите си в нова сфера, която вече може да не е в твоя полза, и трябва да решиш на какво си готов/а. Всеки човек е творец, който сам рисува картината на живота си. Той знае, че мечтае за нещо, и претворява видението си в реалност. Наясно е с всичко: мислите, действията, думите, изборите си в живота. Винаги е с отворено сърце и буден разум, приема и дарява любов и разбиране (това е според индианска цивилизация).

 

Опитай се да не правиш нищо, от което очакваш награда.  Съвременният човек е програмиран да е активен, когато има полза, да действа, за да получи някакво възнаграждение. Научи се да правиш нещо, от което няма да има никаква облага. Целта е да помагаш безвъзмездно.

 

Научи се да търпиш хората, които те дразнят или са ти досадни. Това, което те дразни у тези хора, е всъщност отражение на това, което не харесваш в себе си. Свикнеш ли да ги толерираш, ще приемеш по-лесно собствената си личност и ще започнеш да живееш в мир и любов със себе си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия