Как да се чувстваш добре [част първа]

2016-02-18 18:54:00
Как да се чувстваш добре [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Много фактори са причина да не се чувстваш добре и да имаш нужда от някаква промяна. Ето няколко необходими дребни промени, които да направиш в ежедневието си, за да се чувстваш добре.

 

Поемай си въздух. Вдишвай през носа си за 3 секунди, задръж въздуха за още 3 и издишвай бавно през устата в продължение на 5 секунди. Дълбокото дишане активира долните части на белите дробове, които са 7 пъти по-ефикасни в процеса на транспортиране на кислорода до клетките от останалите части на дихателния орган. Дълбокото дишане спомага още за намаляването на стреса и за подобряване на храносмилането. 

 

Отдалечи се за малко от мобилните устройства. Вероятно е трудно да не следиш кой ти пише или търси (особено ако това в свързано с работа), но ако си изключиш звука, ще видиш колко по-концентриран/а ще си и главата няма да те боли.

 

 

Обиколи квартала си. Независимо от колко време живееш в определен квартал или населено място, хората са толкова заети с мислите си и забързани да гонят задачите от ежедневието, че рядко спират, за да огледат какво има наоколо им. Ще бъдеш приятно изненадан/а, ако отделиш време, за да изследваш мястото около дома си. Опитай се да намериш и място В близост, което досега не си посещавал/а.

 

Не яж след 20:00ч. Ако се откажеш от похапването късно вечер, ще подобриш съня си и ще изпитваш глад сутрин, което е добре, тъй като тогава е хубаво да хапваш по-обилно. А и да се храниш добре , не означава само да избираш какво да сложиш в чинията си, важно е и по какъв начин да консумираш. Яж бавно и мисли какво ядеш и защо го консумираш.

 

Пий вода. Ако приемаш достатъчно вода, организмът ти ще функционира по-добре. А това е от особено значение за мозъка, който е 70% вода. Добра причина да замениш газираните напитки и обработените сокове с вода, която може да овкусиш с лимон или листа от свежа мента.

 

Спортувай и си почивай. Вместо да седиш на едно място и да си ровиш в телефона, започни да се движиш. Според проучвания дори и с малко да увеличиш всекидневната си физическа активност, ще допринесеш за здравето и добрата си форма.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия