Няколко кратки пътища към пълното щастие [част първа]

2016-01-07 18:28:00
Няколко кратки пътища към пълното щастие [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога много малко неща липсват на човек, за да се чувства удовлетворен и щастлив. Ето няколко съвета, които ще те накарат да се радваш на самия/а себе си.

 

Инвестирай за три неща в твоя гардероб. Качествено палто, прилична чанта и чифт ботуши. Останалите дрехи дори да не са толкова скъпи, пак ще изглеждат. Но тези три неща са най-важни първо, защото трябва да ти бъде топло през зимата и второ – ще изглеждаш много стилна.

 

Научи се как да приемаш комплимент. Когато някой те похвали, достатъчно е само да благодариш. Няма нужда да започнеш да обясняваш, че не харесваш въпросното качество/нещо у себе си. Така изглежда, че си просиш още по-силен комплимент и нямаш самочувствие. Едно „благодаря” е отговора.

 

Използвай телесен цвят. Лак в телесен цвят прави пръстите да изглеждат по-дълги и слаби. Същото важи и за обувките в този цвят.

 

Излизай само с тези хора, които се обаждат, когато са обещали да го направят. Ако някой не ти се обажда, то е защото не се сеща за теб и не си му важен/а. А ти нямаш нужда от хора, които не се интересуват от теб.

 

 

Обърни внимание на маниерите си. Те също са от значение. Всъщност те правят на противоположния пол най-голямо впечатление. Също така издават и за характера ти.

 

Не бъди кариерист. Вярно е, че образованието и учението са от голямо значение, но всичко прекалено е лошо. Кариерата няма да ти осигури човек, който да те обича и да ти прави компания. Помисли и по този въпрос.

 

Спи достатъчно. Кофеинът може да ти се струва бърз начин за справяне с осезаемата умора, но не забравяй, че организмът ти има нужда от сън.

 

Не се чувствай длъжен/а да харесваш това, което другите харесват. Просто не натрапвай вижданията си на тези около теб. Всеки има различен светоглед.

 

Не се опитвай да пришпорваш любовта. Според статистика човек се влюбва лудо поне два пъти, преди да намери истинската любов. Всеки грешен човек се приближава до правилния. Не преживявай нещата прекалено. Просто продължавай напред и се учи от опита и нещата, които преживяваш. Вярно е, че любовта ранява, но това се неща, през които трябва да се мине, за да се калиш.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия