Най-често срещаните грешки, които допускаш с парите

2016-01-07 14:33:00
Най-често срещаните грешки, които допускаш с парите
Снимка: iStock

Колко често ти се случва родителите ти да ти дадат пари за месец напред и след 1-2 седмици вече за нямаш пукната пара? Или пък да вземеш заплата и 2-3 седмици по-късно да са ти останали 10лв. до новата заплата. Интересен е фактът, че обикновено жените са тези, които имат по-широки пръсти и са склонни да харчат пари за глупости. Виж кои са най-често допусканите грешки при харченето на пари:

 

 

Ходиш на шопинг от скука – няма нищо лошо да обиколиш магазините и да си купиш нещата, от които имаш нужда. Но е глупаво да го правиш само защото ти е скучно или защото наскоро си се разделила с гаджето и искаш да си приповдигнеш настроението. Не се научавай да използваш пазаруването като начин за справяне с емоциите, защото то няма да разреши проблема в дълбочина, а само ще те разори.

 

Не можеш да управляваш финансите си – ако наистина не можеш, какво ти пречи да се научиш? Не, не е нещо сложно! Има много информация по въпроса – книги, вестници, блогове, сайтове, форуми и т.н.

 

Нямаш собствени приходи – дори все още да ходиш на училище, нищо не ти пречи да се занимаваш с нещо странично, което да ти докарва някакви доходи. Разбира се, ученето трябва да бъде на преден план, но сме сигурни, че имаш достатъчно свободно време, за да съчетаеш полезното с ... още по-полезното.

 

Не спестяваш пари


 

Доста хора нямат навика да спестяват пари за черни дни. Хубаво е обаче да имаш някакви скътани пари, които да използваш при нужда. Затова се научи да отделяш някакъв процент от финансите, които имаш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия