Няколко стъпки, за да се чувстваш значим/а

2015-11-06 12:08:00
Няколко стъпки, за да се чувстваш значим/а
Снимка: freedigitalphotos.net

Не се чувстваш удовлетворен/а и значим/а от живота, който водиш? Тогава са ти необходими няколко стъпки, след които ще преоткриеш удоволствието от живота. Ето кои са те.

 

Остави телефона си. Остави лаптопа си настрана и включи смартфона си на тих режим.  Предложи на приятелите си, с които си навън да последват примера ти, за да се насладите заедно на живата връзка и приятната компания. Едва тогава ще оцениш истинската комуникация с хората около теб, както е било преди. Ще прекараш много приятен момент без интернет и смартфон.

 

Реши коя е истинската цел в живота ти. Реши с какво искаш да се занимаваш по-нататък и започни да работиш за реализирането на тази цел. Но не забравяй, че не това е най-важното в живота. Трябва да се радваш на приятелите и семейството си. Прекарвай мигове и с любимия човек, покажи му колко го цениш.

 

 

Вслушвай се във вътрешния си глас. Интуицията почти никога не излъже. Дори да не става дума за нещо супер важно, просто чуй вътрешния си глас. Той ще те насочи правилно, ако се вслушаш в него и се научиш да се възползваш правилно и в точния момент. По този начин вътрешният глас ще ти помогне и за решаването на важни житейски въпроси. Почти винаги интуицията ни спасява и кара да взимаме най-правилните решения.

 

Отделяй време за себе си всеки ден. Осигури си минути в уединение и не допускай никой да те безпокои през това време. Достатъчни са 15 минути на ден да оставаш насаме със себе си, за да анализираш ежедневието и живота си, да премислиш нещата и да се почувстваш по-добре. По този начин придобиваш по-голямо самочувствие и се чувстваш по-значим/а.

 

Ако искаш промяна, започни в бавно темпо. Малките стъпки водят по-уверено към целта, не прави големи промени изведнъж, така ще се стресираш. Например спри да обядваш в училище сандвич и излез навън да хапнеш нещо топло през голямото междучасие. Не само ще се освежиш, но и ще се погрижиш за здравето и фигурата си. После бавно, но сигурно започни да се отдалечаваш от хората, които ти вредят. Всичко се получава само и единствено с времето.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия