Лъжите, в които е време да спрем да вярваме

2015-12-01 14:33:00
Лъжите, в които е време да спрем да вярваме
Снимка: iStock

За добро или лошо, има неща, които са наложени от обществото и хората вярват в тях, без дори да се замислят дали е така или не. Време е да започнеш да живееш живот без заблуда. Виж кои са нещата, на които трябва да спреш да вярваш:

 

Лесно ще забележиш, ако някой не се чувства добре – това не е така. Има хора, които толкова добре контролират емоциите си, че е почти невъзможно околните да забележат, че нещо ги боли или че не са в настроение.

 

Нямаш гадже, значи си самотен – едното няма нищо общо с другото. В момента може да си нямаш гадже, но това не означава, че трябва да се чувстваш самотно и да завиждаш на тези, които си имат. В никакъв случай не бъди с някого, само за да не си сам. По-добре да се радваш на живота и да не даваш обяснения на никого, отколкото да си във връзка, която ти носи основно негативни емоции.

 

Силните хора не чувстват болка – истината е, че са силни тези, които чувстват болка, допускат я в себе си, приемат я, учат от нея колкото могат, а след това я преодоляват. Силните хора знаят кога да спрат и да си поемат въздух, да поплачат, да се освободят от напрежението и след това да се върнат отново на ринга по-силни отпреди.

 

 

Животът не е лесен – всъщност животът е такъв, какъвто ти сам си го направиш. Както е казал Айнщайн: „Има само два начина да изживееш живота си. Единият е да живееш така, като че ли не съществуват чудеса, а другият – сякаш всяко нещо е чудо.“ Ти сам избираш дали да бъдеш в ролята на жертвата или в ролята на победителя, дали да си наранен от една ситуация или да извлечеш максимума от нея и да натрупаш безценен опит. За всяко нещо, което ти се случва в живота, си отговорен единствено и само ти.

 

Може да бъдеш истински щастлив само ако имаш всичко, което искаш – всъщност може да си щастлив и да има още неща, които да искаш и към които да се стремиш, както може и да си сбъднал всичките си мечти и въпреки това да си нещастен.

 

Благородната лъжа не е лъжа – няма значение с какъв замисъл казваш една лъжа, лъжата си е лъжа и често нанася повече вреди, отколкото ползи. Затова хубаво мисли, преди да кажеш каквото и да е било. Ако не чувстваш нещо истински, със сърцето си, по-добре не го казвай.

 

Трябва да приличаш на някой друг – ако искаш да бъдеш нещастен, продължавай да се сравняваш с хората около себе си.

 

Губиш си времето, като мечтаеш – да имаш въображение е нещо страхотно, то ти дава възможност да погледнеш зад хоризонта, да си представиш това, което искаш и е важно за теб, но в момента не можеш да притежаваш по една или друга причина. Ако искаш да сбъднеш мечтите си, продължавай да вярваш в тях.

 

Животът трябва да си върви по точно определен начин – от нас зависи как ще изглежда животът ни и по какъв начин ще върви. Не е нужно да обръщаш чак такова внимание на общественото мнение и да се влияеш от него. Прави това, което смяташ за правилно и което те прави щастлив.

 

Не всеки може да има живот – мечта – всъщност такъв живот не е даден само на богоизбраните, както сигурно често си мислиш. От теб зависи какъв ще бъде животът ти. Ако сутрин ставаш с усмивка и с нагласата, че те чака страхотен ден, а вечер си лягаш доволен от живота, той със сигурност ще бъде хубав и ще му се наслаждаваш на всяка една минута.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия