Как да бъдем по-убедителни?

2014-03-02 11:12:00
Как да бъдем по-убедителни?
Снимка: Dreamstime

Мнозина от нас притежават множество знания и умения, но нещото, което винаги спъва развитието им е ниското самочувствие, което води до неубедителност. В повечето случай това е голяма спънка и може да провали доста важни за вас решения, поради тази причина сме готови да ви дадем няколко съвета, чрез които да ви помогнем в стресовите ситуации да бъдете достатъчно убедителни, за да ви оценят правилно.

 

 

Изяснете точно целта си

 

Когато сме наясно с нашата цел и наистина я желаем силно, то нищо не може да ни спре да я постигнем. Намираме множество начини и в крайна сметка сме толкова непоколебими в желанието си, че пламенното защитаване на убежденията ни, не представлява трудност за нас. Именно до това състояние трябва да стигнем, поради което изяснете точно целта си и отправете поглед в бъдеще. Често въпросното представяне, което ни предстой не е от особена важност, но наша задача е да го обвържем с някоя наистина важна цел, за да се представим достатъчно убедително.

 

Казвайте истината и не крийте грешките си

 

Мнозина смятат, че когато скрият грешките си или пък измислят множество оправдания ще звучат по-добре, но истината е, че е точно обратното, затова не се заблуждавайте. Не се притеснявайте да споделите, че дадено нещо ви е затруднило и да споделите, че имате само предположения, в които не сте сигурно, защото така ще избегнете провала и ще създадете усещането, че въпросното представяне е наистина важно за вас, за да рискувате с лъжа.

 

Отпуснете се

 

Може би много от вас го знаят, но нямаше как да изпуснем най-важната предпоставка да бъдете убедителни, а именно да се отпуснете и да бъдете себе си. Не забравяйте, че няма нищо толкова важно, колкото самите вас, затова не жертвайте комфорта си в името на дадено представяне, защото той ще ви отнеме увереността.

 

Бъдете креативни и импровизирайте

 

Нещото, което наистина ще бъде оценено е креативността и импровизациите, защото те ще покажат, че сте до толкова запознати с материята, че дори може да я пречупите през собствения си поглед и да я трансформирате в нещо далеч по-приятно за останалите, като същевременно запазите същината, така че не се чудете, а бъдете креативни.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия