Как да разбереш, че най-добрата ти приятелка вече не е такавa [част втора]

2015-11-09 18:02:00
Как да разбереш, че най-добрата ти приятелка вече не е такавa [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки от нас има онази най-добра приятелка, с която споделя всички моменти в живота си – купони, любовни неволи, проблеми с родителите и т.н. Тя е неизменна част от живота ти, винаги те разбира и остава най-близката ти приятелка през тийнейджърските години. Да, обаче идва момент, в който спирате да бъдете толкова близки. Понякога без причина, понякога разстоянието ви разделя, след като завършите гимназия, тъй като всеки поема по пътя си, просто не си допадате вече или едната от вас се омъжва. Няма значение причината, но вече не е същото. Ето знаците, които показват, че с най-добрата ти приятелка вече не сте толкова близки.

 

Започваш да ревнуваш. Нормално е да ревнуваш приятелите си, но ако започнеш да се чувстваш пренебрегната заради другите ѝ приятелства или гаджето ѝ, значи нещо куца в отношенията ви. Приятелската връзка има за цел да намираш опира в дадения човек, а не да се тормозиш и да изпитваш ревност.

 

 

Двете започвате да се състезавате. Няма лошо двете на шега да се състезавате, но когато започнеш да изпитваш завист и искаш тя да се провали, вече не сте приятелки, а съпернички. Вероятно ѝ завиждаш, защото тя има повече обожатели или е по-добре материално осигурена? Завистта е лошо чувство, което накрая ще погуби теб. Много по-хубаво е, когато двама души се подкрепят. Утре, когато ти имаш нужда от помощ, но няма кой да ти я даде, сети се, че нямаш приятелка по твоя вина. Никога не гледай в пазвата на другия, всеки си има собствена съдба.

 

И двете имате нови приятели. Много е хубаво, когато имате и други приятели, освен тези от компанията ви. Трябва да имаш контакти навсякъде и да не се ограничаваш единствено в една група от хора. Човек обаче никога не трябва да забравя кои са истинските му приятели. Не ги пренебрегвай заради други, които не са ти толкова близки и се събирате само, защото имате общи интереси за момента. Когато обаче това се случи, вие постепенно започвате да се отдалечавате и когато се съберете няма какво да си кажете и се чувствате неудобно. Най-вероятно вече сте се отдалечили една от друга прекалено.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия