Как ти влияят хората, които те заобикалят [част втора]

2015-10-30 17:35:00
Как ти влияят хората, които те заобикалят [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Колкото и да се смяташ за човек със собствено мнение, най-близките хора, които те заобикалят оказват доста голямо влияние в живота ти. Смята се, че ти си съвкупност от хората в обкръжението ти. Те оказват влияние на начина ти на мислене, на живота ти, самочувствието ти и на решенията, които взимаш. Това не означава, че не се водиш от собственото си мнение, но неминуемо обкръжението ти също влияе. Най-малко, защото се замисляш върху това, което близките ти ти казват. Клишето „с какъвто се събереш, такъв ставаш” не е грешно. Ще ти кажем как ти влияят хората, които са част от живота ти.

 

 

Приятелите ти. Разбира се не трябва да бъркаш приятели с познати, тъй като двата вида хора оказват различно влияние. Също така трябва да умееш да разпознаваш кои са истинските и само тях да държиш близо до себе си. Истинските приятели се притесняват за теб, имат добри намерения и те подкрепят. Почти винаги те са хората, които знаят всичко за теб, на тях споделяш нерадостите и вълненията си. Качеството, което най-много би трябвало да цениш у приятелите си е, че са искрени и винаги болезнено откровени. По-негативното влияние на тях обаче е, че понякога насаждат у теб техния начин на мислене и той подсъзнателно започва да става твой. Така ти се променяш. Не се поддавай на чуждото мислене, приемай съвети и мисли над тях, но не се превръщай в образец на приятелите си. Всеки има собствена индивидуалност и трябва да я запази.

 

Самата/самия ти. Най-много време човек прекарва в собствените си мисли. Понякога вътре в теб има повече от един човек и всеки мисли различно, в резултат на което се чувстваш раздвоен/а. Често не харесваш образът, който виждаш в огледалото и се превръщаш в своя най-голям критик. Друг път пък се чувстваш удовлетворен/а от постъпките си и се смяташ за стойностен човек. Въпреки това обаче начинът, по който сам/а възприемаш себе си и чувствата, които те вълнуват ежедневно, са факторите, които най-много влияят на действията и мислите ти. Понякога не е хубаво да се влияеш от моментното си състояние, защото може да постъпиш грешно, но е добре поне, че са твоите емоции, а не нечии други.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия