Лъжите, които хората често си казват несъзнателно

2015-10-08 11:46:00
Лъжите, които хората често си казват несъзнателно
Снимка: iStock

Често хората си казват неща, които не са истини, но те смятат, че са такива или поне така им се иска. По този начин сами на себе си пречат да се насладят спокойно на живота. Виж кои са лъжите, които хората най-често си казват:

 

Няма да ми стане нищо, ако се захвана с още нещо – преди да го направиш хубаво си помисли дали имаш нужното време и енергия, за да довършиш нещата докрай. Допълнителното обвързване с нещо ново ще вземе част от времето ти за твоето семейство, приятели, спорт, хоби и т.н. Хубаво е човек да се занимава с най-различни неща и да се развива, но все пак трябва да има достатъчно енергия, за да го прави качествено. Имай обаче предвид, че заетостта невинаги е правопорционална на успеха. Не се притеснявай да отказваш допълнителни ангажименти, задачи и предложения.

 

 

Хората са длъжни да ме разбират – замислял ли си се дали ти разбираш всички хора около себе си? Не те ли се струва странно, че има хора, които са готови да се простят с живота си, опитвайки се да изкатерят Еверест? Разбираш ли тези, които прекарват часове наред във фитнес залата, правейки мускули, но нямащи достатъчно време за семейството си? Няма как да разбираш всички хора около себе си, защото те са различни от теб и имат различен начин на мислене. По същия начин няма как всички хора да разбират нещата, които правиш.

 

Трябва да следвам доказаната формула за успех – това, че някой човек е успял да постигне успех по един начин, въобще не означава, че и ти ще успееш. Хубаво е човек да се учи от хората, които са постигнали много в живота, но все пак всеки трябва да поправя свой път в живота си. Не се страхувай от новото и непознатото, в началото може да ти бъде трудно, но после ще ти е много приятно, когато постигнеш всичко със собствени усилия.

 

Трябва да давам обяснения на хората – повечето хора започват да се обясняват, когато откажат нещо на някого, защото им става неудобно. Някои толкова навътре приемат ситуацията, че стигат до доста дребни и ненужни детайли. Хубаво е да знаеш, че хората уважават категоричното „НЕ“.

 

Факт е, че понякога тези лъжи работят за нас. Но, когато си ги казваш редовно и ги следваш, рискуваш да си докараш допълнително количество стрес.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия