Как да бъдеш по-добър/а на работното си място

2015-10-10 11:53:00
Как да бъдеш по-добър/а на работното си място
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички, които работят се стараят да си вършат работата по възможно най-добрия начин. Началото на есента е времето, когато всички са се върнали от отпуска и кипят от енергия и нови идеи. Ето няколко съвета как да бъдеш по-организиран/а и да се справяш по-добре на работното място.


Създай си режим. Дори да е доста трудно стани рано и отиди на работа на време. Винаги се е смятало, че хората, които работят сутрин постигат повече успехи. И дори да нямаш работно време, отиди рано. Не е без значение кога се появяваш в офиса. Ако искаш шефът ти да те взима на сериозно, не закъснявай, той винаги забелязва всичко, дори да си мълчи. Отиди 5-10 минути по-рано, за да може да се настроиш за работа и да оправиш работното си място. Със сигурност това ще бъде забелязано от работодателя ти.


Не отлагай работата си. Никога не чакай крайния срок да предадеш доклада си. Старай се да изпълняваш задачите си съвестно и веднага, след като са ти били възложени. Така ще докажеш, че си прецизен/а и точен/а. Бъди организиран/а, избягвай да вършиш няколко неща едновременно. Така ще бъдеш по-концентриран/а и ще допускаш по-малко грешки, защото освен, че е необходимо да вършиш работата си на време, тя трябва да бъде свършена и качествено.



Преценявай правилно с какво можеш да се справиш и с какво не можеш. Хубаво е да има инициатива от твоя страна, но не прекалявай. Когато виждаш, че не си в състояние да свършиш някоя задача, по-добре не се захващай и я остави на този, който може. Но е добре да  аргументираш  отказа си, за да не изглежда, че бягаш от работа. Бъди умерен/а в жаждата си за слава.

 

 

Умей да работиш в екип. Това е най-важното, винаги отборните играчи се ценят най-много. А и по този начин работата минава по-лесно. Винаги двама или трима постигат повече от един, тъй като са склонни на по-различни идеи, което прави работата по-успешна. Другото, на което трябва да се научиш е да приемаш критика. За да станеш истински добър в работата си, трябва да можеш да гледаш и да се вслушваш в съветите на тези, които знаят най-добре.


Не смесвай лични отношения с делови. Да, хубаво е да има приятелски отношения между колеги, но понякога те стават и по-различни. Не бива да прекаляваш и да фамилиарничиш, нито да споделяш тайните си. Преди всичко трябва да има професионализъм и тогава приятелство или още нещо. Също така, когато те дразни някой или определена ситуация, по-добре си замълчи. Мълчанието винаги е добър избор.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
rosiqka
преди 8 години

Предпочитанието ми към по-добра работа е мотивирана от личната ми позиция да не намесвам минали ситуации,а да бъда конкретна в настоящата такава,за да има правилна и резултатна дейност.Смятам за необходимост дипломатичното и имиджно положение да бъде реално и по същество,за да са нормални и ползотворни взаимоотношенията ни.Житейския опит и професионалните постижения на всеки един от нас развиват и усъвършенствуват нашата личност,което е силната и печеливша стратегия за доходност и бизнес кариера.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия