Как да бъдеш малко по-щастлив/а

2015-09-25 18:03:00
Как да бъдеш малко по-щастлив/а
Снимка: freedigitalphotos.net

Кой не иска да бъде щастлив? Дали не си до известна степен? Възможно ли е да бъдеш напълно щастлив? Ще ти покажем какви са причините да не си щастлив/а и как да бъдеш.

 

Хората страдат от голяма доза нерешителност. Това ги кара винаги да се чудят дали не грешат. А ти още повече се депресираш, когато не успееш да бъдеш това, което родители, приятели и шефове ти казват, че трябва да бъдеш. Задължително ли е да угаждаш винаги на другите и да се вслушваш в съветите им? Това, което съсипва всички хора е, че винаги слушат околните.

 

Кои са другите? Защо трябва да се нагаждаш спрямо тях? Защо те интересува какво мислят те? Да живееш спрямо хората, които те заобикалят не носи щастие, защото нямаш душевната свобода да правиш това, което на теб ти харесва. В един момент ще усетиш, че не живееш своя живот, но тогава сигурно ще бъде прекалено късно. Това е една от главните причини да не си перфектен/а за себе си. Когато живееш според собствените си правила и правиш това, което ти се отдава, ще бъдеш много по-щастлив/а. Тогава ще ти се стори, че животът ти е перфектен.

 

 

За да бъдеш малко по-щастлив/а първо се научи да слушаш единствено себе си. Замисли се какво ти харесва и го направи. Отдели време за себе си, дори да имаш семейство. Запиши се на спорт, направи маникюра и косата си красиви, ходи на театър, кино, излизай с приятели, но никога не се нагаждай спрямо последните. Винаги имай лично пространство и слушай вътрешния си глас. Това е начинът да разбереш какво искаш, а след като вече знаеш, идва времето да реализираш желанието си.

 

Друг начин да бъдеш по-щастлив/а е да пътуваш. Намери приятна компания и замини на пътешествие на място, което винаги си искал/а да посетиш. Това определено ще ти помогне да направиш равносметка и да разбереш по какъв път в живота да поемеш.

 

Намери половинката си. Човек се нуждае от компания, дори в момента да си си самодостатъчен/а, ще дойде време, в което самотата ще те кара да се чувстваш нещастен/а. Затова, когато намериш човека, с когото искаш да споделиш остатъка от живота си, не го пускай да си отиде, ами го задръж. Ще видиш, че животът ти ще бъде много по-смислен, когато има с кого да споделяш радостите и неволите.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия